Неделя, 25 Сеп 2022
    
Бургас

Министърът на образованието връчи националните дипломи на пълни отличници. Вижте коя е бургазлийката

  18.08.2022 14:53  
Министърът на образованието връчи националните дипломи на пълни отличници. Вижте коя е бургазлийката

Национални дипломи на зрелостниците, пълни отличници, връчи служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов.

Тази година 25 ученици от 19 училища са носители на престижното отличие. Те завършиха учебната 2021/2022 г. с пълни шестици по всички учебни предмети от дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити. Сред тях е и Весела Пенчева Петрова от Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ –Бургас, интервю с която „Черноморски фар“ публикува.

Весела Пенчева Петкова: Няма лесен път към успеха, важно е човек да бъде амбициозен

„Горд съм за постигнатото от вас и ви желая да имате самочувствието на равнопоставеност, да знаете, че вие се конкурирате не само с връстниците си в България, а с всички в целия свят“, каза проф. Пенов по време на церемонията в Министерството на образованието и науката. „Ние живеем в ново технологично общество и именно затова ни трябват нови хора, които ще участват в нови, бъдещи обществени отношения“, допълни той.

Служебният министър на образованието и науката поздрави за успеха родителите и учителите на отличените ученици. Заедно с националните дипломи те получиха и електронни книги от МОН.


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Тодор Кантарджиев: Вече може да си отдъхнем от COVID
  25.09.2022 09:51      

Вече можем да си отдъхнем и както каза Световната здравна организация краят на пандемията се вижд