Вторник, 25 Oct 2022
    
Спорт

Финансират школата на „Черноморец“ при актуализация на бюджета

  26.07.2022 17:16  
Финансират школата на „Черноморец“ при актуализация на бюджета

Отборът на U17 ще играе в елитната група на България

 

Георги РУСИНОВ

 

Школата на бургаския футболен „Черноморец“ ще бъде финансирана от Община Бургас при актуализация на бюджета. Спортната комисия към Общински съвет – Бургас разгледа искане от клуба за финансиране от 100 000 лева. Причината – отборът на U17 ще играе в елитната група на България. Там са отборите на ЦСКА, „Левски“, „Славия“, „Лудогорец“, „Черно море“ и т.н.

Засега обаче не е ясно кога ще има актуализация на общинския бюджет. Според председателя на местния парламент проф. Севдалина Турманова това трябва да се случи евентуално през септември. При такава ситуация „Черноморец“ ще може да разчита на финансиране евентуално чак през октомври. Председателят на комисията Георги Маринчев потвърди, че след разговор със заместник-кмета Красимир Стойчев му е отговорено, че актуализацията ще е вероятно през септември.

В заседанието на комисията присъства треньорът на U17 Георги Терзиев, който защити искането на клуба.

Станимир Апостолов призова колегите си да подкрепят искането, тъй като школата на „Черноморец“ е една от най-успешните в страната и фактът, че ще играят с отбор в елитната група го доказва.

„Школата на „Черноморец“ е дала трима европейски шампиони за юноши. За съжаление тези играчи сега радват публиката на други градове. Бургас е дълбока провинция, що се отнася до футбол. Пловдив и Варна имат по два отбора в елита. Ние имаме един при аматьорите. Затова предлагам да подкрепим искането и да подготвим докладна записка“, каза той.

Колегата му Бойчо Георгиев посочи, че е редно в такъв случай да се подкрепи и школата на „Нефтохимик“. Георги Георгиев от БСП добави, че трябва да се отделят пари и за „Звезденбург“. Апостолов им репликира, че в момента разглеждат искане на „Черноморец“, когато другите клубове внесат, ще се разгледат и техните.

Заместник-кметът по ресор Диана Саватева се включи в дискусията и посочи, че е редно решението да бъде „в случай, че има възможност за финансиране при актуализация на бюджета“. С нея се съгласи Тодор Йосифов.

Станимир Апостолов отбеляза, че за съжаление Бургас няма много футболни благодетели, за разлика от други градове. Затова той очерта предложението си да изпратят искането с положително становище за финансиране при актуализация на бюджета, а тогава да се прецени с колко може да бъде подпомогната школата.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и