Понеделник, 07 Nov 2022
    
Бургас

Дебели, изкупуват и в Бургас лекарство за диабетици, за да отслабват

  08.08.2022 14:21  
Дебели, изкупуват и в Бургас лекарство за диабетици, за да отслабват

Дона МИТЕВА

От една седмица вече и в Бургас се усеща липсата на важно лекарство за лечение на диабет. Това потвърдиха местни ендокринолози. Причината е повишен интерес към него от хора, които желаят да отслабнат. „Оземпик” се слага един път седмично, а не всеки ден и затова е предпочитан от диабетиците, а и от техните лекуващи лекари.

„Да, от малко повече от седмица пациенти информират, че лекарството трудно се намира по аптеките. Със сигурност то не е регистрирано като такова за отслабване. Но се знае, че потиска апетита“, коментира бургаски водещ ендокринолог.

Неудобството за пациентите – диабетици е това, че ако не намерят въпросното лекарство трябва отново да се върнат при лекаря за нов протокол и нова терапия.

Хора от техните кръгове коментират, че голяма част от аптеките продават лекарството без въпросните протоколи, така печалбата за собствениците им  е много по-голяма, сравнено с това, което вземат при изпълнение на протоколите на болните от диабет.

Лекарство за диабетици изчезва от аптеките заради желаещи да отслабват

Кой и как, или пък защо снабдява здрави хора с това лекарство са само въпроси, на които всеки би могъл да си отговори. Към тях може да се добави и още един – срещу какъв документ се набавя „Оземпик“ от желаещите да отслабнат.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и