Вторник, 25 Oct 2022
    
Култура

Авторката на текста „Ще те обичам“ вдига сватба ден след конкурса "Бургас и морето"

  26.07.2022 16:29  
Авторката на текста „Ще те обичам“ вдига сватба ден след конкурса \

Дона МИТЕВА

Анастасия Мавродиева е авторката на текста на песента „Ще те обичам“, изпълнена от Християна Лоизу и Danny Levan, а песента ще звучи за сватбения й танц ден след конкурса „Бургас и морето“.

„Специално попитах дали има някакъв проблем, че сме решили да изтанцуваме първия си семеен танц на тази песен, която е включена в конкурса. Отговориха ми, че няма проблем.

От години следя „Бургас и морето“ с интерес, но не съм участвала досега в този конкурс. Аз съм от планината, но сърцето ми винаги е било на морето. Бургас за мене е синоним на щастие“, каза даровитата поетеса от Чепеларе.

Завършила молекулярна биология, тя от доста време пише текстове за песни и истинското й вдъхновение често идва от морето. „Имам три стихосбирки и в тях също  има стихотворения за морето“.

Историята на създаването на песента „Ще те обичам“ е прелюбопитна: майката на Анастасия има дългогодишна истинска любов с мъж от Бургас. За жалост преди година той си отива от този свят, покосен от ковид вълната.

„Много исках да направя песен, която да е за истинската любов – хем да е за нашия първи танц, хем да е в памет на този човек, когото истински обичах.

Много исках той да бъде на сватбата. Така си го представях този момент – но, уви. Роди се текстът, който според мен е точно за истинската любов. Но аз съм такъв човек, че не мога да се обадя на някой певец или музикант и да го накарам да напише музиката или да изпее текста на песен. Коментирам намеренията си с моя приятел. Два дни след нашия разговор ми се обажда Danny Levan, с когото съм работила и друг път. И ми казва: искаш ли да пишеш текст за „Бургас и морето“. Невероятно – като подарък от съдбата. Това е перфектното място, където да се изпее този текст“, разказва историята на написването на песента Мавродиева.

линк към анкетата

За нея няма значение дали „Ще те обичам“ ще спечели конкурса, по-важното е, че ще бъде на сцената на Бургас. „Надявам се през небето песента да достигне до този човек, който наистина обичаше. Сигурна съм, че ще я чуе, защото написах за истинската любов“, казва Анастасия и допълва, че Християна Лоизу и Danny Levan я изпълняват по най-добрия начин.

Един от първите, който чува песента в завършен вид, е майката на Анастасия. Реакцията е незабравима за младата авторка – сълзите са доказателство за отлично свършена работа.

„Написала съм много песни в попфолка. Исках това обаче да е нещо, което да има друга стойност. И да остане във времето, да обхване по-различна аудитория. За мен песента е насочена към хората, които ценят литературата като послание и изисканата музика“, обобщава Анастасия Мавродиева.

https://www.burgasimoreto.org/bg/songs?fbclid=IwAR0Jba3iQ8ylykmNzcciBJy_2cFUsRjw2iV90vxVAh-CAboXUOrP7Sml_dM


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и