Неделя, 23 Oct 2022
    
Крими

Подробности около гонката с дрогирания шофьор и пострадалите полицаи

  24.07.2022 16:12  
Подробности около гонката с дрогирания шофьор и пострадалите полицаи
Нова тв

Директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов съобщи подробности за ранените полицаите при гонката с мерцедеса във и около Бургас, която стана снощи. 

Единият полицай е със счупване на ръката. В момента е изпратен за домашно лечение след извършен преглед, обясни шефът на полицията в Бургас пред Нова тв. Униформеният е ударен от отскочил служебен автомобил, след като последният е блъснат от колата, управлявана от дрогирания водач.

Вторият полицай е пострадал, когато органите на реда след предупредителни изстрели във въздуха със стоп-патрони произвеждат и такива по самия автомобил. „Възможно е това да се е случило вследствие на рикошет на три броя сачми“, коментира ст. комисар Калоянов.

Шофьорът с мерцедеса е продължил в посока на град Средец, където е било организирано следващо КПП. Там била разположена лента за принудително спиране с шипове. Преминавайки през нея, автомобилът спуква гуми, блъска се в бордюра и спира.

„Водачът и пътникът слизат от колата и побягват. Шофьорът е застигнат малко след като е излязъл и е задържан. Пътникът е успял да влезе в един блок, където се е качил на осмия етаж. Там е застигнат и задържан“, посочи ст. комисар Калоянов.

Според директора на ОД на МВР - Бургас е могло да се стигне до по-голям инцидент предвид факта, че пробите за употреба на наркотични вещества и на водача, и на пътника са били положителни. „Тестът на шофьора е показал наличие на амфетамин и метамфетамин”, добави той.

Според наблюдаващия прокурор Иван Кирков за деянието се предвижда лишаване от свобода до 6 години. "Извършени са тежки умишлени престъпления. Само водачът ще бъде подведен под отговорност. Карал е без книжка. През 2012 г. е осъден за кражба на горива от различни автомобили, а през 2013 г. за кражба от жилище, през 2016 г. - за заповед за защита от домашно насилие, а през 2021 г. за държане на наркотици. Подписах постановление за задържане за 48 часа, а утре или вдругиден ще бъде определяна мярка задържане под стража", съобщи той.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Борисов: Държавата е тотално счупена, Нинова ще се заключи в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно
  23.07.2022 11:59      

Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега - държавата е тотално счупена, и надеждата, че