Събота, 22 Oct 2022
    
Мнения

Борисов: Държавата е тотално счупена, Нинова ще се заключи в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно

  23.07.2022 11:59  
Борисов: Държавата е тотално счупена, Нинова ще се заключи в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно

Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега - държавата е тотално счупена, и надеждата, че ще се оправи през следващите 6-8 месеца, я няма. Сега битката е колко може да се дооткрадне, и да обвинят някой друг за това. Набълбукахте се с такива схеми, че действително ви трябва Бойко Рашков да ви пази. Знаят, че на 16 ноември ще са изборите. Питайте Корнелия - тя знае. Или октомври. Все тая. Те не се съобразяват с Конституцията и върховенството на закона. Дори и да си тръгнат, Нинова ще се е заключила в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Пернишка област, предаде БГНЕС.

"Бойко Рашков година и половина е министър. Кирил и Асен - също, те не са от 6 месеца, не са от вчера. И борбата с корупцията им се доведе до няколко незаконни действия. КЕВР по времето на нашето управление - ние сложихме бивш депутат от "ДА, България" - Иван Иванов, за да може да е максималното неутрален, и като излезе с цена, да е ясна. Ние настоявахме подобен човек да остане на регулатора. Те, за да покажат своята мощ и безскрупулност, предложиха друг. Казахме им, че "това момче" не става. Те извършват незаконни действия не защото не познават закона, а защото мисленето им е незаконно - те считат точно като болшевиките, че тяхното дело е право. Наложиха техния човек и заради тяхната глупост и арогантност казват, че ще стоят на власт още седмици наред, без да имат никакво право за това, казват, че ще държат мандата и ще предопределят датата на изборите. И това било правова държава? Идва Нинова и казва, че имало проблем с КЕВР - ами вие създадохте този проблем, вие гласувахте за него", каза още Борисов.

По думите му "те не искат да има правителство, искам само постове и кресла".

"Що се касае до вчерашния запис: въобще нямаше да го коментирам, ако отново чрез лъжа не се опитваха да ни изкарат виновни. Още когато ни арестуваха, казах, че няма да сме добри християни и няма да продължаваме да мълчим, като ни ударят по едната страна. Атанас Атанасов, бил ми е заместник и му знам качествата, бях сигурен, че ще каже, че ГЕРБ са виновни. А на нас ни го дадоха колегите от "Възраждане", които си го снимаха на живо, и го имаше и на сайта на парламента", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Новото КПКОНПИ за тях с най-приемлив тон се нарича "бухалка". И тук спорът е дали може да Тошко Йорданов да се хване също от бухалката. И ние сега питаме "тая бухалка частна ли е, или какво". Тоест, целта е да се направи орган, който не спазва закона - могат да трият сайтове, да подменят новини, и това било свобода на медиите? Казах ли ви аз, че за постове и пари стоят, и искат да държат властта до последно, за да им вървят корупционните схеми и да назначават хора", добави Борисов.

По думите му те никога нямало да позволят тези цени на тока и газа. 

"От записа на ДБ не чух нито един въпрос, свързан с това, което касае хората - инфлацията, цените: само постове: КОНПИ, КЕВР. И същите тези наричаха ИТН "мафията, която иска да краде", и казват: "вече са приемливи ИТН, когато може да ни оставят нас от БСП, ПП и ДБ да крадем. Всички тези разговори показват, че последно ги е грижа хората - откъде ще вземат газ, че цената на газа през август ще скочи с 60%, и че идва тежка зима", коментира още Борисов.

"Народът толкова вече го изцедиха с цените и инфлацията, че действително е уплашен, и ако има промени, иска гаранции, че ще се върнем на 80 лв. тока, 35 лева газа. Свариха народа като жаби. Едва сега се усетиха хората - тока, газа, бензина, курортите - всичко нагоре. И най-лошото: разделение и омраза между всички. Ние в момента ровим в тинята, но през зимата ще стане още по-тежко.
Преди две седмици Асен Василев и Корнелия казват, че държавата е в добро състояние, а сега като се зададоха избори, казват, че има криза и е тежко - кое от двете е вярно?", попита още Борисов.


Анкета

Мнения

Мнения
Борисов: Държавата е тотално счупена, Нинова ще се заключи в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно
  23.07.2022 11:59      

Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега - държавата е тотално счупена, и надеждата, че