Събота, 22 Oct 2022
    
Култура Любопитно

ПР на Икономическото министерство и майстор на торти пише текстовете на Владо Димов

  23.07.2022 17:47  
ПР на Икономическото министерство и майстор на торти пише текстовете на Владо Димов

Емилиана и Владо без малко да изпуснат срока за "Бургас и морето " , Светльо Лобошки ги спасява 

Силвия ШАТЪРОВА

Професионален PR, автор на една стихосбирка е Емилиана Стоименова, с която певецът Владо Димов е в творчески тандем от известно време. Двамата ще участват в „Бургас и морето“ с песента „Звездите в нас“. За Владо това е второ участие, един път печели второто място.
Емилиана емоционално разговоря за историята около песента и казва, че е много щастлива да стъпи за първи път на тази сцена със своя песен. „Това е моят дебют на „Бургас и морето“ и съм толкова развълнувана и щастлива, дори не съм си мечтала да стигна до него и песен по мой текст да бъде изпята на тази престижна сцена. За мен е голяма привилегия“, споделя Емилиана Стоименова.
Дамата, която от 13 години се грижи за имиджа на Министерство на икономиката, е завършила българска филология, има една стихосбирка зад гърба си и три съвместни песни с Владо.

За настоящото издание решават да опитат отново, след като миналата година са изпуснали срока. „Това е третият ни съвместен проект, написах текста и казах на Владо: „Моля ти се, вдъхнови се, за да участваме!“. Двамата са много убедени и амбицирани, обаче не намират аранжор и така четири седмици в търсене почти ще изпуснат срока, а Емилиана е на път да се разплаче, че отново няма да са сред финалистите. Тогава обаче идва новината, че удължават срока за набиране на песни. „Казах си: това е знак от Вселената, че все пак трябва да се явим и отидохме при Светльо Лобошки, който веднага откликна с такава лекота, за три дни направи аранжимента на песента. Няма да престана да му благодаря за този жест. Песента полетя към журито и сега към своите слушатели. Тази песен е една сбъдната мечта за мен и за Владо“, разказва Емилиана.
Песента вече има проект за видеоклип веднага след фестивала, независимо дали ще спечелят и дали песента ще влезе в първата тройка. „Ние вярваме в нея и я обичаме. Владо ще я пее на всички участия, не трябва да остане само в сянката на този конкурс“, категорична е авторката на стихове.
Досега клиповете към песните на тандема Стоименова-Димов са снимани главно на Арапя, а този на „Звездите в нас“ ще бъде сниман сигурно в района на Пловдив.
В момента Емилиана подготвя втората си книга, която влиза в печат през септември. Камелия Кондова е неин редактор и тя е двигателят на Еми, дава й творчески импулс.
Като типичен водолей Емилиана не се спира само в една творческа орбита, а опитва няколко. Освен че пише стихове, прави бутикови торти, участвала е в конкурса „Мисис България -Европа 2019 година“ и печели второто място. Щастливо омъжена е, с две деца.
 

Ето и песентите тук 


Анкета

Мнения

Мнения
Борисов: Държавата е тотално счупена, Нинова ще се заключи в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно
  23.07.2022 11:59      

Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега - държавата е тотално счупена, и надеждата, че