Неделя, 16 Oct 2022
    
Айтос Спорт

„Вихър“ в една група с „Левски“ през новия сезон

  17.07.2022 17:50  
„Вихър“ в една група с „Левски“ през новия сезон

Общо 80 отбора от над 30 града в България ще участват в първенствата на ББЛ през новия сезон. Това стана ясно след изтичането на крайния срок за плащане на депозитите.

Всички, подали заявки, трябваше да потвърдят своето участие до 10 юли, като едва 25 от тимовете не го сториха, пише bgbasket.com. Много клубове обаче бяха записали свои отбори в повече от един регион или група, като впоследствие решиха къде точно да имат свой представител.

Такъв е например случаят с традиционния участник в регион „Запад“ на ББЛ А група „Хебър“, който от есента ще се състезава в „Юг“. „Вихър“ (Айтос) също сменя групата през този сезон. Айтозлии ще мерят сили с 12 отбора в „Юг“ А, сред които и този на „Левски София 2022“.

Шампионите на „Запад“ и „Изток“ – „Миньор 2015“ и „Шоутайм“, ще защитават трофеите си, докато първенецът в „Център“ – „Бавни и яростни“ няма да има тим тази година. Много от клубовете в НБЛ пък отново пускат свои втори отбори в ББЛ А група.

В ББЛ Б група също ще има четири региона, като най-голям е интересът към „Запад“. Четири тима там пък са се записали за участие и в ББЛ В група.

Очаква се новият сезон да започне в началото на октомври, като единствено записването за ББЛ Жени все още е отворено.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Валери Славчев, фронтмен на „Хоризонт“: Има достатъчно българска музика, и то качествена
  17.07.2022 15:49      

Групата е флагман на кампанията в защита на повече роден продукт в ефира