Неделя, 16 Oct 2022
    
Спорт

Още двама от градския съперник преминаха в „Дея спорт“

  17.07.2022 12:09  
Още двама от градския съперник преминаха в „Дея спорт“

Бившите национали Венелин Кадънков и Николай Учиков подсилват клуба

 

Георги РУСИНОВ

 

Волейболният клуб „Дея спорт“ продължава ударно със селекцията си за новия сезон. В последните дни завършилите на 4-то място през изминалия сезон в Супер волей дебютанти успяха да привлекат още две имена от местния съперник „Нефтохимик 2010“.

Първият е бившият национал Венелин Кадънков, който е продукт на школата на „Нефтохимик 2010“ и с който е бил и шампион при мъжете. Диагоналът е триумфирал с титлата още и с отборът на „Марек Юнион Ивкони“ (Дупница), с който играе в Шампионската лига.

В чужбина Кадънков е играл за италианския „Синерги Мондови“ от Серия А2, за „Ал Насър“ от Саудитска Арабия, както и за отбори от Иран, Ливан, Черна гора, Катар, ОАЕ и Кувейт.

Николай Учиков е другият, който ще смени екипа на „Нефтохимик 2010“ с този на „Дея спорт“. Класният диагонал и бивш национал стана шампион с бургазлии през 2019-а, а през сезон 2019/2020 игра за аржентинския УПЦН (Сан Хуан).

Роденият в Пазарджик състезател е играл за „Локомотив“ (Пловдив), „Левски Сиконко“, „Тренто“ (Италия), „Кавриаджо“ (Италия), „Падуа“ (Италия), „Молфета“ (Италия), „Тюмен“ (Русия), УПЦН (Аржентина), ПАОК (Гърция) и „Нефтохимик“.

В кариерата си има спечелени 15 трофея, включително Световното клубно първенство с „Тренто“ през 2012 година, както и Клубното първенство на Южна Америка с УПЦН (Аржентина) през 2015 година.

В националния отбор на България Учиков дебютира през 2008 година и дълги години беше част от него.

От клуба приветстваха новите попълнения с „Добре дошъл”, като им пожелаха успехи в „Дея спорт“.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Валери Славчев, фронтмен на „Хоризонт“: Има достатъчно българска музика, и то качествена
  17.07.2022 15:49      

Групата е флагман на кампанията в защита на повече роден продукт в ефира