Вторник, 27 Сеп 2022
    
Бургас

Бургаската пожарна с нов директор, старши комисар Васил Василев се пенсионира

  28.06.2022 17:13  
Бургаската пожарна с нов директор, старши комисар Васил Василев се пенсионира

Комисар Николай Николаев е новия директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, съобщи днес пред ръководния състав на бургаските огнеборци главен комисар Николай Николов – Директор на Главна дирекция „ПБЗН”.

Комисар Николаев замества на длъжността досегашния директор комисар Васил Василев, който поради навършване на пределна възраст за служба в МВР, напуска системата. Със заповед на Министъра на вътрешните работи – Бойко Рашков за безупречна служба, изключителни заслуги, свързани със защитата на държавните интереси и със съществен принос за изграждане положителния образ на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и на МВР, комисар Василев е награден с почетно отличие на вътрешното министерство „За доблест и заслуга” II степен.

Комисар Васил Василев постъпва на държавна служба през 1985 г., като четири години по-късно се дипломира по специалността “Противопожарна техника и безопасност” в Москва, Русия. В бургаската противопожарна служба се премества през юли 1989 год. и десет години по-късно е назначен за Началник сектор „Пожарогасене”. Три години след това е назначен за Началник на бургаските огнеборци и до днес - близо 20 години комисар Василев е Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас.

Комисар Васил Василев определи дейността на бургаската противопожарна служба, като сложна, но удовлетворяваща. Благодари на всички свои колеги за енергията, упоритостта и отличното носене на службата, като обеща и за в бъдеще да поддържа „тонуса” на крайморската дирекция и активно да се включва в разрешаването на актуални проблеми. Пожела на наследника си – комисар Николай Николаев много дисциплина, търпение и желание за постигане на целите, които преди всичко са в обществен интерес и полза.    

Комисар Николай Николаев е роден през 1984 година, като след завършване на Академия на МВР - специалност „Пожарна и аварийна безопасност” започва работа в системата на МВР през 2008 г. Последователно е заемал различни длъжности,сред които инструктор в сектор “Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” към „Пожарна безопасност и спасяване” при ОД МВР – Бургас, инструктор в група „Пожарогасене  аварийно – спасителна дейност”, инструктор в група „Оперативен комуникационно – информационен център” и началник на Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас при Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас. Преминал е през множество курсове, сред които : 

- курс по линия на програмата за антитерористична подкрепа на Държавния департамент на САЩ

- курс за първоначално обучение по здравословни и безопасни условия на труд

- курс за „Управление, координация и контрол при възникване на бедствия, пожари и извънредни ситуации”, както и различни курсове за повишаване на професионалната квалификация.

Награждаван е многократно с отличия и награди.


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати