Вторник, 27 Сеп 2022
    
Бургас Култура

Световноизвестният пианист Пабло Роси открива Лятната академия на изкуствата в Бургас

  28.06.2022 12:59  
Световноизвестният пианист Пабло Роси открива Лятната академия на изкуствата в Бургас

Световноизвестният бразилски пианист Пабло Роси ще открие 17-ото издание на Лятна академия на изкуствата. Концертът ще се състои на 7 юли от 19:00 ч. в залата на НХК в Бургас.

Събитието се осъществява със съдействието на Бразилското посолство в София и с личната ангажираност на посланика Н. Пр. Мария Едилеуза Фонтенеле Рейс, която ще бъде официален гост на концерта в морския град. 

С инициативата ще се отбележи 200-годишнината от независимостта на Бразилия. Концертът се реализира в партньорство с българския клон на „Зенон Културен институт“ – Бразилия.

През годините Лятната академия на изкуствата се е превърнала в притегателен център за хора на изкуството от цял свят. В Созопол и Бургас концерти и майсторски класове са провеждали редица известни музиканти, певци, актьори, писатели, художници, журналисти и др.

„Целта е младите хора да се докоснат до големите имена и да се вдъхновят от тях. Чрез този концерт ние продължаваме нашата мисия да  утвърждаваме и популяризираме българската, европейската и други школи в сферата на професионалното музикално, художествено изкуство, актьорско майсторство и т.н.“, споделя Петя Великова – Димитрова, която е създател на Академията.

През последните 5 години Пабло Роси е изсвирил повече от 70 рецитала в Европа, Америка, Африка, Латинска Америка и Азия.


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати