Събота, 24 Сеп 2022
    
Бургас Спорт

Традиционната регата на Яхт клуб „Черноморец“ стартира днес

  24.06.2022 15:34  
Традиционната регата на Яхт клуб „Черноморец“ стартира днес

Традиционната регата в детските и олимпийските класове "Черноморец 2022" официално беше открита днес.

Участниците са над 120 от всички клубове в страната, уточниха организаторите. За поредна година яхтклуб "Черноморец" провежда регатата с подкрепата на Българската федерация по ветроходство, Пристанище Бургас и Община Бургас.

На церемонията по откриването присъстваха Диана Саватева - зам.-кмет по култура, туризъм и спорт, Тодор Иванов- зам. областен управител, директорът на Пристанище Бургас Диан Димов, Веселина Деведжиева- началник отдел "Спорт" в Община Бургас, Александър Събев- председател на яхтклуб "Черноморец", спонсори и гости от чужбина.

За доброто настроение се погрижиха мажоретките от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" и от Танцова школа "Крис". Те изпълниха атрактивния танц "Тарантела". Ръководител на двете формации е Лорета Йовчева.

Гонките в трите състезателни дни - петък, събота и неделя, са след 13:30 часа, когато в акваторията на Бургаския залив вятърът се засилва и става максимално благоприятен за ветроходците.

Организаторите от яхтклуб "Черноморец" обявиха, че в събота между 16:00 и 18:00 часа ще се проведе специална демонстративна гонка за клас "Оптимист". Тя ще е с отделно класиране и специални награди за призьорите. Мястото е акваторията при Морска гара.


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати