Събота, 17 Сеп 2022
    
Созопол

Българските плажове със „Син флаг“ - по-добри от гръцките и турските

  18.06.2022 12:10  
Българските плажове със „Син флаг“ - по-добри от гръцките и турските

Двата созополски плажа грабнаха престижното отличие

Силвия ШАТЪРОВА

„Българските плажове, отличени с престижното отличие „Син флаг“, са много по-добри и качествени от гръцките и турските“, заяви Станимир Георгиев - представител на програмата „Син флаг“ за България. Той прави проверки и в двете южни съседки и е категоричен в оценката си.

„Моите наблюдения са, че там ги раздават на килограм, а ние сме по-прецизни, държим на качеството, а не на масовостта и голямата бройка“, заяви Георгиев. За да се получи наградата, комисия следи качество на водата, услуги, безопасност и плажна ивица.

Последното отличие бе дадено за двата плажа в Созопол – „Централен“ и „Хармани“. Получи го концесионерът Кирил Спасов по време на откриването на сезона в курорта.

И двете ивици покриват всички еконорми, снабдени са със спасители и са готови за туристите. 

Цените на чадъри и шезлонги тази година не са променяни и са като от преди пандемията. Тази година държавата не намали плажните принадлежности. Така 7 лева ще е шезлонгът на централния плаж в Созопол, колкото и чадърът. 

Спасов се надява на по-дълъг и успешен сезон, тъй като миналогодишният бил едва 45 дни. 

"След тези две тежки години за целия бранш, надявам се тази година по-рано да започне сезонът, защото последните два започна късно. Първите туристи бяха на плажа към 15-20 юли докъм 25 август", каза Спасов.

Според него независимо инфлацията и повишените горива и храни, българинът ще се опита да почива и да компенсира изолацията и рестрикциите през двете години на пандемия.

„Българският турист има поглед от чужбина и търси хубавото и екзотичното, то обаче не е евтино“, допълни още Спасов.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата