Вторник, 06 Сеп 2022
    
Несебър

Община Несебър подобрява алтернативните възможности за придвижване между отделните части на града

  06.06.2022 17:13  
Община Несебър подобрява алтернативните възможности за придвижване между отделните части на града

Община Несебър изпълнява цялостна концепция за осигуряване на възможности за алтернативно придвижване между различните части на града.  Работи  се по изграждането на третия, последен етап от  пешеходните и велосипедни трасета в ж.к. „Черно море“. Със завършването им, планираната от общината инфраструктурна мрежа, обхващаща най-новия квартал на Несебър, ще се свърже в оформящата се в момента вело и пешеходна зона в Новия град.

В изпълнение на плановете си за осигуряване на по-добри условия за пешеходците и любителите на двуколесните превозни средства, Община Несебър изгради и  двустранни  комбинирани алеи от  първото кръгово кръстовище по ул. „Хан Крум“ до входа на Северния плаж, от където  велосипедистите могат да достигнат до Стария Несебър, ползвайки северната панорамна алея в новия град.

За да подсигури безопасността на всички участници в движението общината започна поставянето на буларди със светлоотразителни ленти, които ясно маркират края на пешеходните трасета. С това се изпълняват задачите за унифициране на цялостната визия на  главната улица на Несебър  и концепцията за естетичност и практичност в завършека на  тази важна  инфраструктурна артерия.

В  допълнение на мерките за безопасност в началото на ул.“ Хан Крум“ - от  кръговото кръстовище към к.к.  „Слънчев бряг“ в посока Несебър, ще  бъдат поставени  скоростоограничители, светлинна и допълнителна вертикална сигнализация и напречна шумна маркировка.    За оптимална  видимост  в отсечката вече е монтирано енергоспестяващо ЛЕД осветление.