Вторник, 06 Сеп 2022
    
Крими

Бъдете внимателни! Крадци тръгнаха по курортите

  06.06.2022 09:55  
Бъдете внимателни! Крадци тръгнаха по курортите

За поредица от кражби из курортите по Южното Черноморие, алармират от Бургаската полиция.

Първата серия са на територията на Приморско, където в почивна станция е открадната мъжка чанта на 60-годишен софиянец, съдържаща лични документи, две дебитни карти и сумата от 200 лева.  

След това е получено друго съобщение за откраднат мобилен телефон от хотел в Приморско, разположен на ул. «Лазурен бряг», собственост на 14 годишна украинска гражданка. И в двата случая откраднатите вещи са били без нодзор по време на кражбата. В резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на деяниято – това е 24 годишен криминално проявен мъж от старозагорското село Трояново, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи.
В съседния Китен 22 годишен виденчанин е останал без портфейл в почивна база. В портфейла му е имало сума от 150 лева. Крадецът влязъл през незаключена входна врата.

В резултат на бързите полицейски действия е задържан извършителя на деянието – това е 22 годишен криминално проявения и осъждан мъж от Болярово, който направил пълни самопризнания. Констатирано е, че същият е извършител и на втора кражба от същата почивна база – на сумата от 100 лв. и 8 щатски долара, собственост на 26 годишен хасковлия. И за втората кражба мъжа направил пълни самопризнания. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава.

Служители от Пето Районно управление – Бургас са задържали 40 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който в неделя открадал от магазин за подаръци и сувенири, разположен в Mall „Бургас Плаза» кожена мъжка чанта на стойност 97 лв., Същият  още  на 15 май е откраднал от магазин за бяла и черна техника, разположен на ул. «Транспортна» тример за тяло на стойност 190 лв.