Сряда, 29 Юни 2022
    
Мнения Руен

Мустафа Карадайъ от Руен: С реваншизъм не се преодоляват кризите, в трудни времена ДПС начертава посоката на страната

  29.05.2022 18:41  
Мустафа Карадайъ от Руен: С реваншизъм не се преодоляват кризите, в трудни времена ДПС начертава посоката на страната

Силвия Шатърова

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви в Руен, че с реваншизъм не се решават кризите, а в трудни времена точно ДПС е партията, която обикновено начертава важната посока на страната, така е било с влизането ни в ЕС и НАТО, като цел той набеляза евроатлантическо правителство да управлява в страната.

Лидерът на ДПС пристигна в Руен, заедно с цялото ръководство на движението, и с цялата парламентарна група, поздрави празнуващие от общината и похвали местната власт в лицето на кмета Исмаил Осман за перфектната организация на празника.

„Днес имаме една власт, която е дошла с реваншизъм и незаконното нахлуване в домовете на хората, която се създаде незаконно, едни политици, които газаейки конституцията, влязоха на терена на политиката и виждаме , че подготвят фашистки закони. От ДПС сме платили много скъпа и висока цена за своодата и демокрацията в България“, заяви пред насъбралото се мнозинство той. Карадайъ припомни думите на създателя на съвременната турска държава Кемал Ататюрк: „че който е против България е против Турция“ и сравни Ахме Доган с него. „Ние си имаме Ататюрк на Балканите, той е автор на българския етнически модел“, допълни Карадайъ.

По традиция празника на Руен съвпада с майските събития, който ДПС отбелязва и част от риториката е насочена и за тях.
Председателят на ДПС нарече голямата екскурзия през 1989 година етническо прочистване и най-голямата депортация след Втората световна война, като изтъкна приноса за падането на тоталитаризма на мюсюлманското малцинство и създаването на ДПС.

Близо 30 000 души се събраха в Руен за празника на общината. Тази годна се навършват 43 от нейното основаване.

След официалната част започна турнира по борба и се събра целият елит на борбата в страната.

 

 


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
 Решено: БСП стопира преговорите с ПП за ново правителство
  29.06.2022 17:58      

Стопираме всякакви преговори с „Продължаваме промяната” за съставяне на правителство.