Събота, 17 Сеп 2022
    
Култура Средец

Над 10 хиляди очакват в Средец за „Фолкорен венец Божура“

  20.05.2022 13:27  
Над 10 хиляди очакват в Средец за „Фолкорен венец Божура“

Дона МИТЕВА

Над 10 хиляди гости очакват от Община Средец, в рамките на двата дни – 28 и 29 май, когато се  провежда  тридесетия национален събор „Фолклорен венец Божура“.

„Очакваме много хора, тъй като две години по време на пандемията нищо не сме правили.

Две години нашите състави, които са на територията на общината само провеждат репетиции, а нямат поле за изява. Затъжили са се за сцената и изявите пред публика. От там съдя, че тази година ще дойдат много участници, а и слушатели на събора. Мисля, че за оставащите две седмици до началото на  конкурсната програма, участниците ще се увеличат и още.

Общината е готова. Готови сме да приемем всички гости. Местността Божура също е подготвена. Всичките комплекси работят. Убеден съм, че ще се справим тази година подобаващо. Другата седмица последно имаме среща с органите на реда, за да се направи организацията около пропускателния режим за местността „Божура“, коментира кметът на Средец инж. Иван Жабов, който е председател на инициативния комитет по провеждането на Националния събор.


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата