Събота, 28 Май 2022
    
Култура

10 утвърдени автори от Горна Оряховица представят изискана изложба в Бургас

  13.05.2022 13:54  
10 утвърдени автори от Горна Оряховица представят изискана изложба в Бургас

Първа обща изложба на десет именити художници от Горна Оряховица ще видят бургаските ценители на изкуството и гости на града. Експозицията обединява живопис и графична техника в 60 творби, които ще могат да се разгледат в зала „Ал.Г.Коджакафалията” на КЦ „Морско казино“ от 16 май до 29 май. Входът е свободен, а откриването е от 18.00 часа.

Илия Банков, Пепа Хаджитодорова, Петър Крушев, Деница Александрова, Стефан Балтов, Ваня Балтова, Ирена Янкова, Янко Янков, Роза Баджиева и проф. Радослав Радев, преподавател във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”, са творческа група приятели, обединени в Сдружение „ГОАРТ”. Те споделят своите креативни търсения, приятелство и страст към изкуството. 15- годишната им обща история е наситена с множество регионални, национални и международни изложби, сред които представяния в Германия, Унгария, Пловдив, София. Авторите са открили своя изложба в обновената църква „Свети Стефан” в турската столица, което се е превърнало в незабравимо представяне на българския дух и култура.

„Нямаме търпение да се срещнем с бургаските художници и публика. Това събитие е планувано от две години и много се вълнуваме за това представяне във вашия великолепен град”, споделят авторите.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Приморско
Д-р Димитър Германов, кмет на Приморско: Очаква ни по-различен летен сезон
  24.05.2022 16:28      

Георги РУСИНОВ   -Д-р Германов, днес е един хубав празник, празник е