Събота, 13 Авг 2022
    
Несебър

Кметът на Несебър връчи почетни плакети на изявени ученици

  12.05.2022 15:52  
Кметът на Несебър връчи почетни плакети на изявени ученици

В месеца, в който отдаваме почит на българската писменост, култура и просвета, кметът на Община Несебър Николай Димитров връчи почетни плакети на изявени ученици от СУ „Любен Каравелов“. Отличителните знаци са за високи резултати, постигнати на олимпиади, състезания и турнири, както и за издигане престижа на училището. Наградени са зрелостниците Илина Пикова  и Семен Станев, както и седмокласничката Мая Минкова. На церемонията по връчване на почетните знаци, която се състоя в кабинета на градоначалника, присъстваха директорът  на СУ „Любен Каравелов“ Ирина Велкова и двамата абитуриенти.

По време на срещата кметът Николай Димитров подчерта, че благодарение на професионализма и всеотдайността на учителите и техните талантливи ученици,  СУ „Любен Каравелов“ - Несебър продължава да затвърждава имиджа си на образователна институция с високи постижения в обучението на своите възпитаници. Градоначалникът бе категоричен, че успехите на учениците са не само признание за труда на техните преподаватели, но повод за гордост за всички граждани на Несебър.

Предоставяме на Ваше внимание информация за отличените ученици от СУ „Любен Каравелов“:

Илина Пикова е една от най-изявените ученички на несебърското училище. Тя е носител на два златни медали в две поредни години (2021 г. и  2022 г.) от Националния географски фестивал. През 2021 г. е лауреат на Националния литературен конкурс „Николай Хрелков“  - класирана на трето място в своята възрастова група с есето „Европейци сме ний, ама все не сме дотам!“. През 2020 г. в конкурс за мултимедийна презентация на тема „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ презентацията й за Жулиета Шишманова е сред отличените със специална награда. За отлично представяне е наградена и на 7-мата Национална конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“.

Семен Станев също е  сред учениците, с които училището се гордее. През тази година той постигна най-висок резултат и стана  водач сред класиралите се за Националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации в цялата страна дванадесетокласници. На същата олимпиада през 2021 г. Семен зае първо мястото сред всички единадесетокласници в областта. На 25-та ученическа философска конференция „Човек – свят“ през 2021 г. той се класира за участие на национално ниво. През 2021 е сред класиралите се за областната надпревара на олимпиадата по български език и литература.

Пример за подражание е и Мая Минкова. Едва в седми клас тя вече има натрупани множество медали от различни престижни математически състезания. 2022 г. започва със златен медал от Международния турнир „Математика без граници “. През 2021 от същия турнир печели два златни медала и един сребърен. През миналата година ученичката постига максимален брой точки и заема първо място от математическото състезание „Европейско кенгуру плюс“.  През 2020 г. освен две златни отличия от „Математика без граници“, Мая печели пълен комплект медали от Коледно математическо състезание и турнирите „Св. Николай Чудотворец“ и „Иван Салабашев“. През 2018 г. също печели златен медал от „Математика без граници“. Мая Минкова постига впечатляващ резултат и на областната олимпиада по български език от 2022 г.  – тя е първа в областта сред своите връстници. През 2019 г. ученичката е отличена с първо място в категория Young Learners от 4-тото Национално състезание по английски език по формата PTE.


Анкета

Мнения

Мнения
Диян Стаматов: Актуализация на бюджетите в образованието ще е задължителна
  14.05.2022 16:09      

„Дигитализацията, в която се намира в момента средното образование, е на едно много