Петък, 05 Авг 2022
    
Мнения Общество Поморие

Иван Алексиев, кмет на община Поморие: Св. Георги пази и закриля нас и домовете ни – града ни

  06.05.2022 13:12  
Иван Алексиев, кмет на община Поморие: Св. Георги пази и закриля нас и домовете ни – града ни

Моника ИЛИЕВА

 

- Г-н Алексиев, какво ще пожелаете на съгражданите си по случай празника на града Гергьовден?

- Честитя празника на всички мои съграждани, на всички гости и приятели на град Поморие, които е са никак малко. Имаме гости в днешния ден от побратимените градове Енидже, Турция и Нео Анхиало, Гърция. Пожелавам много здраве, щастие, благоденствие, хубави и спокойни дни. Св. Георги да ни пази и закриля. Да пази нас и домовете ни – града ни. Само хубави неща да се случват, защото времената са трудни.

 

- Предстои среща с туристическия бранш. Готова ли е община Поморие за настъпващия летен сезон?

- В навечерието сме на туристическия сезон. Всяка година организираме среща с туристическия бизнес в града. Тазгодишната предстои. Ще обсъдим готовността на града да посрещне туристи. Мога да кажа, че сме готови. Единствено до края на месец май трябва да приложим новата схема за паркиране, която включва – маркировка на улици, пътни знаци, обособяване на паркинги. До края на месец май всичко това ще бъде готово. Това ще представим – готовността на община Поморие за настоящия туристически сезон. От изключителна важност общинското ръководство е да чуем хотелиерите – каква е тяхната информация, имат ли откази от резервации, притеснява ли ги нещо.

 

На 6 май небето се отваря и чудото слиза в Поморие

 

- Времената са трудни, след пандемията – война. На какви туристи ще разчита Поморие?

- Община Поморие далновидно е направила много добра реклама към българския пазар – вътрешния, към българския турист. Защото в последните две години, Поморие беше преоткрит от българските туристи. Освен към вътрешния, насочихме се и към румънския пазар. Очакваме много румънци. Традиционно – поляци, чехи и естествено – немски туристи. Поморие е известен на немския пазар с балнеологията си.

 

- Не е тайна, че българи, румънци пътуват индивидуално – използват автомобилите се. Ще се справите ли с потока от коли, който ще се излее в града?

- Мисля, че ще успеем, направили сме пълна мобилизация. По-важното е, че административните процедури вече са приключили, което нас ни бавеше. Реагираме по закона за обществените поръчки, това е приключило, след края на празника ще финализираме свършеното.

 

 

 


Анкета

Мнения

Мнения Общество Поморие
Иван Алексиев, кмет на община Поморие: Св. Георги пази и закриля нас и домовете ни – града ни
  06.05.2022 13:12      

Моника ИЛИЕВА   - Г-н Алексиев, какво ще пожелаете на съгражданите с