Петък, 05 Авг 2022
    
Бургас Общество

Говорят бивши военни в Деня на храбростта. Вижте какво казват

  06.05.2022 17:20  
 Говорят бивши военни в Деня на храбростта. Вижте какво казват

Дона МИТЕВА

Бившият военнослужещ от Равнец Мардирос Жунгурдеян, военен от авиобаза Равнец, приема Гергьовден като подготовка за личния си празник, защото е роден на 7 май. Утре той навършва 80 години, а днес бе на ритуала по поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк. Казва, че идва всяка година.

С гордост споделя: „Цялата ми фамилия е в армията – синовете ми са военослужащи, снаха ми е кадровик към авиацията. Така че празникът е за цялата фамилия. На тази държава сме дали много безсънни нощи. Като се пенсионирах, седнахме с един приятел и изчислихме, че 6 години не сме били при семействата си, а сме били дежурни. Това за 22 години военна служба.

Георги Лозанов, който е на 78 години и също е бивш военен пък смята, че сега армията е много по-различна, от времето, когато той е бил част от нея. На именния си ден, той бе пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк. Категоричен е, че има време за личния празник, а също така и за минути на почит към войните. Позитивен и усмихнат, той е категоричен, че :”Сегашната армия не е това, което беше. Може пък и аз да не разбирам нещата както трябва”.


Анкета

Мнения

Мнения Общество Поморие
Иван Алексиев, кмет на община Поморие: Св. Георги пази и закриля нас и домовете ни – града ни
  06.05.2022 13:12      

Моника ИЛИЕВА   - Г-н Алексиев, какво ще пожелаете на съгражданите с