Събота, 06 Авг 2022
    
Айтос Бургас

Бургаски и айтоски гвардейци посрещнаха 6 май в Президенството

  06.05.2022 13:41  
Бургаски и айтоски гвардейци посрещнаха 6 май в Президенството

Бургаски и айтоски ученически гвардейски отряди посрещнаха 6 май-Деня на храбростта и Българската армия в Президенството, участваха в празничните прояви и се срещнаха с президента Румен Радев.

Българските гвардейци са един от символите на държавността, носители на нашите традиции и еталон за родолюбие и доблест. Винаги и навсякъде те будят възхищение и респект към България и към нашия народ. Това заяви президентът Румен Радев пред младежи от ученически гвардейски отряди, които приветства днес на „Дондуков“ 2. Държавният глава посрещна в сградата на президентската институция ученическия гвардейски отряд и младежкия духов оркестър от Професионална гимназия по електротехника и електроника “Константин Фотинов” – Бургас, както и ученическите гвардейски отряди от СУ „Христо Ботев“ – Айтос, ОУ ”Отец Паисий” – Батак и ЕГ „Иван Вазов“ – Смолян.

В Гербовата зала капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания на държавния глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев. Инициативата е на сдружение „Младежки гвардейски отряди”, чиято цел е да възроди патриотичното чувство в подрастващото поколение, както и да се възпитават децата в дух на обич към българската история и традиции. Родолюбивото начинание е под патронажа на държавния глава Румен Радев.

Президентът поздрави младежите по случай по случай 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия и приветства желанието и всеотдайността им да тръгнат по стъпките на Националната гвардейска част. „От зората на Нова България, във война и мир, Националната гвардейска част се слави с висок дух и безупречна подготовка”, посочи държавният глава. Той се обърна към учениците от гвардейските отряди да не забравят, че са избрали пътя на храбрите и им пожела да носят с чест и достойнство гвардейската униформа. „Пазете знамената чисти и неопетнени. Обичайте България и бъдете за пример във всичко, което правите“, каза президентът Румен Радев пред младежите. В словото си държавният глава поздрави също и ръководителите, както и всички, които подкрепят младите гвардейци.

 


Анкета

Мнения

Мнения Общество Поморие
Иван Алексиев, кмет на община Поморие: Св. Георги пази и закриля нас и домовете ни – града ни
  06.05.2022 13:12      

Моника ИЛИЕВА   - Г-н Алексиев, какво ще пожелаете на съгражданите с