Събота, 17 Сеп 2022
    
Бургас

Бургаски храмове отвориха кутиите с дарения за бежанците от Украйна

  03.05.2022 17:23  
 Бургаски храмове отвориха кутиите с дарения за бежанците от Украйна
Отец Емилиян в БЧК

Дона МИТЕВА

Част от бургаските храмове, където бяха поставени кутии за дарения в помощ на бежанците от Украйна отвориха кутиите след Великден. Това съобщи архиерейският наместник отец Севастиян. Храмът, в който той служи и е най-големият в Бургас „Св. св. Кирил и Методий“, ще оставят кутията за дарения и докато мине храмовият им празник – 11 май.

В храмът в „Меден рудник“ – „Св. св. Николай Чудотворец“ отец Емилиян каза, че е противник на кутиите за дарения, затова в храма са събирали направо хигиенни материали, които той вече е занесъл в БЧК.

„Събирането на дарения под формата на хигиенни материали продължава и след Великден. Когато отидох да занеса дарението ме питаха и за храна. Но в храма няма възможност да се съхраняват дарени храни, затова продължаваме да събираме хигиенни материали, които отново ще занесем в БЧК“, обясни отецът.

По думите на отец архиерейският наместник отец Севастиян в друг бургаски храм – „Света Богородица“ също след Великден са отворили кутията с дарения. „Около 2 500 лева мисля, че каза отец Беров са събраните средства, които са дарени за закупуване на необходимото за бежанците“, обясни свещеникът.


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата