Вторник, 02 Авг 2022
    
Мнения Спорт

Бившият играч на „Челси“и „Тотнъм“ Густаво Пойет: Радостин Кишишев беше голяма класа

  03.05.2022 10:36  
Бившият играч на „Челси“и „Тотнъм“ Густаво Пойет: Радостин Кишишев беше голяма класа

Интервю на Кирил ЕВТИМОВ

 

Густаво Аугусто Пойет е уругвайски професионален футболен мениджър и бивш футболист, понастоящем старши треньор на гръцкия национален отбор. Пойет играе като халф и започва кариерата си с кратки периоди в „Гренобъл" и „Ривър Плейт". Направи име в испанския „Сарагоса", както и в английската висша лига с екипите на „Челси" и „Тотнъм". Срещаме се с Густаво на любимия му „Стамфорд Бридж" малко преди първия1/4-финален мач между „Челси" и „Реал" - Мадрид. През сезон 2010-2011 година Пойет беше мениджър на Радостин Кишишев в отбора на „Брайтън", от когото пази отлични впечатления.

 

- Гус, как се чувстваш отново на „Стамфорд Бридж"? За „сините" от Лондон ти си истинска легенда със своите 49 гола в 145 мача.

- Здравейте, благодаря ви за вниманието. У дома няма как да се чувстваш по друг начин освен уютно и приятно. Ти сам спомена цифрата от 145 мача, това са огромен брой спомени, болшинството положителни. Оставих много приятели тук и когато имам възможност, винаги се старая да посетя „Стамфорд Бридж". Атмосферата е такава каквато я помня - уникална.

- Как оценяваш представянето на „Челси" през настоящия сезон?

- С оглед на ситуацията от последните седмици и жестоката конкуренция в Премиершип мисля, че отборът се представя повече от достойно. Почти сигурно ще си гарантира участие в Шампионска лига и през следващия сезон. На финал е в турнира за купата на Англия. Разполага с добър колектив и качествен треньор, така че нещата се движат в правилната посока.

- Кой ще стане шампион на Англия през този сезон?

- Или „Ливърпул", или „Манчестър Сити“. Знам, не откривам топлата вода. От няколко месеца именно тези два отбора са основни фаворити. Който и от тях да спечели първенството, няма да е незаслужено. Според мен всичко ще се реши в последния момент. Дотогава те ще бъдат поставени под огромно напрежение. Който издържи, той ще ликува на 22-ри май с титлата.

- Ти беше мениджър на бургазлията Радостин Кишишев в „Брайтън" през сезон 2010-2011 година. Тинката изигра под твое ръководство 32 мача. Какви са спомените ти от престоя му при „чайките"?

- Оооооо, специални поздрави на моя приятел Киш. Надявам се, че всичко около него е наред. Киш беше голяма класа. Точно такъв играч ми трябваше тогава. С опит, солиден, който да е пример за младите футболости със своя хъс и характер. Киш се доказа при нас. Той успя да се справи с поставените му задачи и отговорности, за което съм му безкрайно благодарен.

- Сега си селекционер на Гърция. Близо си до България, така че може би е време да ни посетиш.

- Знаеш ли, аз често пътувам до Румъния да наблюдавам футболисти, така че - защо не. Ще се радвам да се видя отново с Киш след толкова години.

 


Анкета

Мнения

Мнения Спорт
Бившият играч на „Челси“и „Тотнъм“ Густаво Пойет: Радостин Кишишев беше голяма класа
  03.05.2022 10:36      

Интервю на Кирил ЕВТИМОВ   Густаво Аугусто Пойет е уругвайски пр