Петък, 29 Юли 2022
    
Бургас Карнобат

Проблем: От села пращат пари в града да им платят тока

  29.04.2022 11:12  
Проблем: От села пращат пари в града да им платят тока

Дона МИТЕВА

Ходим, обикаляме пощите, не можем да си платим сметките, нито пратка да получим или изпратим, жалват се бургазлии. Огромни опашки се извиват пред Изипей, където също от време на време се появяват проблеми в системата.

„Няма къде да си платят сметките за тока пората. ЕВН няма касови салони в Бургас“, написа под публикация на „Черноморски фар“ гражданин.

В малките населени места е още по-зле. Кметът на карнобатското село Кликач Хюсеин Селим коментира, че всеки се спасява както може. „Има една част от по-младите, които плащат по банков път и те не се притесняват. Останалите хора дават пари на свои съселяни, които отиват в Карнобат и ги карат да им платят сметките в Изипей. В селото такава услуга няма. Освен в пощата другаде няма къде да се платят сметки“, обясни той.

В село Церковски пък възрастните са доволни, че са успели да си вземат пенсиите, а успоредно с това са им удържали и харчовете за битови разходи. „Само трима души не бяха си  платили задълженията и им взех парите и платих в Карнобат“, каза кметският наместник Стоянка Иванова. Тя също потвърди, че няма друг начин за плащане освен през  пощенския клон и при създалата се ситуация плащанията стават в града. Жената обясни, че често се правят услуги на възрастните хора и за закупуване на лекарства или други неща които липсват в малкото населено място.

От EVN са категорични, че има достатъчно алтернативни начини за плащане на ел.енергията, а и срокът, който от години дружеството поддържа е достатъчно голям, така че не виждат причина да се поддържат касови салони, дори и временно, заради затрудненията с пощите.

„Ако все пак някой наистина няма как да си плати тока нека се свърже с нас на тел. 070017777, за да се намери изход. Освен касови плащания има и безкасови форми. Достатъчно много са начините и не смятам, че гражданите ще са много затруднени“, категоричен е Крум Косев, пи ар на EVN.


Анкета

Текстът на коя от песните за "Бургас и морето" 2022 ви харесва най-много? - https://www.burgasimoreto.org/bg/songs (чуйте тук)


Резултати

Мнения

Бургас Камено Мнения
Проф. Николай Овчаров: Русокастро има 1000% потенциал за културен туризъм
  29.04.2022 16:11      

Георги РУСИНОВ   Русокастро има 1000% потенциал за културен туризъм. Това об