Понеделник, 01 Авг 2022
    
Бургас Общество

„Флора Бургас“ – емблематичното цветно изложение – отвори врати

  29.04.2022 11:52  
„Флора Бургас“ – емблематичното цветно изложение – отвори врати

Участват над 90 фирми от цялата страна – глътка свеж въздух за бизнеса, категорична Диана Саватева, зам.-кмет на Бургас

 

Черноморски фар

 

37 цветно изложение „Флора Бургас“ бе открито преди минути. „За нас е уникално събитие. Участват над много фирми от цялата страна. Това е глътка въздух за бизнеса. До 8 май очакваме стотици бургазлии да посетят „Флора Бургас“, както и гости на града. Много цветни инсталации ще зарадват посетителите. Паралелно се провежда средношколско състезание, 19 отбора от цялата страна“, заяви Диана Саватева, зам.-кмет на Бургас, която откри цветния форум. Тя акцентира, че от днес започват тематичните уикенди – запазена марка на Бургас.

Емблематичната за Бургас „Флора“ очаква своите посетители и клиенти до 8 май. Тази година в изложението участват 90 фирми – производители, вносители на цветя, растителност, градински инвентар, арт и био продукти. Те са повече от миналата година. Има нови участници и традиционни, които не пропускат издание.

„Тази сцена притворява темата "Изкуство от цветя", а идеята е да представи музикалното изкуство. Тя представя прочита на флористите, които работиха по нея Ради Вълканова и Емилия Николова – топфлористи на България. Освен нея в изложбените площи ще откриете още 15 къта, които притворяват различни видове изкуство, представени от флористи от цялата страна. Също и кътове с много екзотични растения. Тропични растения, които са изработени с много любов за посетителите на изложението. Има с какво да бъдат впечатлени дошлите и какво да отнесат в домовете си. Ще откриете торове, подходящи приспособления за обработване на градината“, обясни Мирослава Аргирова, управител на Експозиционен център „Флора“ – Бургас.

Освен открити пространства, аранжирани с цветя, арт инсталации и търговски щандове на фирмите участници, „Флора Бургас“ ще предложи на своите посетители и една по-различна изложбена зона. В една от основните зали на експоцентъра са бъдат аранжирани две гостуващи изложби – част от уникалните видове на Ботаническата градина на БАН и повече от десет бонсай дръвчета, част от колекцията на Трифон Трифонов от Бонсай студио ТТ.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Борисов за кабинета: Играят с цената на газа, страшни схемаджии
  02.05.2022 15:52      

„Обслужват Путин - диктатора и агресора, за сметка на българския потребител”,