Петък, 29 Юли 2022
    
Мнения Общество

„Земята до Кирил Петков! Прелетяхте над реалността, г-н премиер!“

  26.04.2022 12:02  
„Земята до Кирил Петков! Прелетяхте над реалността, г-н премиер!“

Георги РУСИНОВ

 

„Земята търси Кирил Петков! Внимание! Прелетяхте над реалността, г-н премиер!“. Така може да се обобщи поредното ПР недоразумение на премиера Кирил Петков. Кой човек, живеещ в реалността, стъпил здраво на земята, може да си помисли, че българският народ има, ей така, една излишна заплата, която да дари, не за какво да е, а за оръжия за Украйна? Още по-абсурдното е такова предложение да идва от устата на министър-председателя на Република България – човекът, който трябва да е наясно със състоянието на държавата, която управлява.

Съжалявам, г-н премиер, но и малкото симпатизанти, които имаше новосформираната ви партия се изпаряват със скоростта на светлината, докато вие летите очевидно извън атмосферата на планетата Земя, на която се намираме, опитвайки всячески да запазите коалицията.

Да, ясно ни е, че това е поредният „мъдър съвет“ от ПР специалистите ви, както този да оценявате щети по църквата в Царево от земетресение, което не е било. Сега призовавате българите „да дарят по една заплата“ в новооткритата кампания по събиране на средства за въоръжаване на Украйна. Ясно ни е, че ДБ всячески ви натискат това да стане чрез правителствено решение. Ясно ни е и че БСП са против, а от ИТН до скоро чакаха да видят какво ще реши коалицията, но вече и те са „за“ оръжия за Украйна.

Губенето на ваши симпатизанти се вижда из Фейсбук реакциите на хиляди потребители в страната, които реагират гневно на призива ви, който също направихте чрез Фейсбук. Аз виждам хардкор фенове, които до скоро ви браниха с много усилия, но тук вече коментарите са от типа: „Много сбъркахме“, „И този ни излъга“, и т.н.

Г-н премиер, щях да разбера призива ви, ако бяхте собственик на огромна корпорация, в която сте взели решение, че заради големите заплати, които служителите ви получават, сте се обединили около това да дарите по една заплата за каузата и призовавате и останалия бизнес да го направи. Да, но вие не сте собственик на огромна корпорация и държавата не се управлява като бизнес. Вие сте премиер на Република България и трябва да знаете, че българинът в момента прави чудеса да оцелява. Като се почне от скъпите ток, вода и парно, преминем през главоломно поскъпналото гориво и хранителни стоки и стигнем до доскорошната ковид криза, която се отрази здравословно и финансово на милиони сънародници.

И не на последно място, г-н премиер, с този си призив обезсмислихте многото добрини, които до момента българският народ прави за украинските бежанци у нас и без да го призовава министър-председателя му. Надявам се само да няма по-сериозни последици, тъй като за българите апелът ви е равен на шамар в лицето.


Анкета

Текстът на коя от песните за "Бургас и морето" 2022 ви харесва най-много? - https://www.burgasimoreto.org/bg/songs (чуйте тук)


Резултати

Мнения

Бургас Камено Мнения
Проф. Николай Овчаров: Русокастро има 1000% потенциал за културен туризъм
  29.04.2022 16:11      

Георги РУСИНОВ   Русокастро има 1000% потенциал за културен туризъм. Това об