Вторник, 19 Юли 2022
    
Спорт

Бургас приема Европейското първенство по ушу и кунг фу

  17.04.2022 17:05  
Бургас приема Европейското първенство по ушу и кунг фу

 

След двугодишната ковид-криза Бургас най-после ще приеме Европейското първенство по Ушу и Кунг Фу, което бе отлагано няколко пъти заради здравните рестрикции. Спортното събитие ще се проведе от 12 до 15 май, в бургаската спортна зала „Младост“, която днес бе инспектирана официално от делегация на европейската централа.  Специално у нас от Турция пристигна вицепрезидентът на европейската федерация по ушу Гн Абдулрахман Акюз, който бе посрещнат от президентът на родната федерация Гн Стефан Колев. С делегацията пристигнаха и  водещи треньори и инженери, които представиха иновативна система за оценяване на състезателите. Официалните лица посетиха и базата най-големия тренировъчен център по ушу в ЕС, чийто строителство е към своя край.

Домакинството е поредно признание за Бургас, след като морският град и страната ни бе избрана за домакин на най-големите форуми в света по ушу изнесени от Азия – Световното п-во за младежи през 2016г и това по Тайдзи цюан през 2018г.

Шампионатът на стария континент през мецес май е в OPEN формат, което ще позволи и на страни извън Европа и ЕС да се включат в надпреварата. До момента заявка за участие са дали повече от 300 атлети от 15 държави.

От тази година пък изучаването на най-древното китайско изкуство вече е с официална бакалавърска програма в НСА „В.Левски“, а ушу бе определен от Световната здравна организация на спорт на 21 век, заради уникалните ползи, които той носи на здравето на ума и тялото.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Застъпници за природата
  18.04.2022 14:40      

Застъпници за природата проведоха обучения в 28-те области на България. Те се организ