Сряда, 20 Юли 2022
    
Бизнес Бургас

Трудова борса събра работодатели и желаещи да работят в туризма

  19.04.2022 11:36  
Трудова борса събра работодатели и желаещи да работят в туризма

Дона МИТЕВА

16 работодатели са заявили 1 200 работни места в днешната трудова борса, която изцяло е насочена към туризма.

„Това е специализирана борса за туризма. Търсят се като се започне от хигиенисти, миячи, през камериерки, сервитьори, бармани, салонни управители, рецепционисти… цялата гама от позиции. Целият изпълнителски персонал е заявен като работни места“, коментира Живко Янакиев, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Бургас, организатор на борсата.

Преобладават работодателите от Южното Черноморие.

За борсата са информирани почти всички, които притежават професии, свързани с туризма. Тя е рекламирана и на украинските граждани, които са преминали през кризисния център или цевтровете за издаване на регистрационни карти за временна закрила. „Освен това ние посещаваме местата, където са настанени украинските граждани и там сме  оставили информация, на хотелите също сме залепили обяви за днешната борса“, обясни Янакиев.

Очакванията са, че между 200 и 300 човека най-малко ще посетят борсата, като в тях не влизат бежанците.

Бургас е една от общините в челната тройка по ниска безработица, допълни Янакиев по време на откриването на борсата. И изрази надежда, че въпреки това, хората дошли да търсят работа – ще намерят своето място.

Зам. кметът Диана Саватева поздрави присъстващите и подчерта задоволствто си от практичната и прагматична насоченост на борсата. „Надявам се, вие, които сте тук да намерите своя най-добър работодател. А работодателите да намерят най-подходящите работници за сезона. Разчитаме лято 2022 да е по-добро, от последните две, които наистина бяха трудни и ни изправиха пред сериозни пречки и предизвикателства. Ние в Община Бургас сме оптимисти“.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Тихомир Янакиев, кмет на Созопол: Да се гледа на Бюджет 2022 като на успешна общинска политика
  20.04.2022 17:52      

Данък сгради и такса смет не са повишавани, откакто аз съм кмет