Понеделник, 27 Юни 2022
    
Спорт

„Нефтохимик“ на полуфинал, „Дея“ ще играе трети мач

  28.03.2022 17:25  
„Нефтохимик“ на полуфинал, „Дея“ ще играе трети мач

Георги РУСИНОВ

 

Един бургаски волейболен отбор вече е на полуфинал. Това е „Нефтохимик 2010“. Момчетата на Николай Желязков надиграха като гости ЦСКА с 3:1 (20:25, 25:20, 25:22, 25:23) във втората среща на елиминационния етап в „Супер Волей“. Четвъртфиналната среща се игра в столичната зала „Васил Симов“.

Бургазлии записаха втора победа срещу „червените“. В първия мач, в Бургас, те победиха категорично с 3:0. Така „армейците“ са аут, а „Нефтохимик“ продължава на полуфинал по пътя към титлата. ЦСКА завършва сезона на 7-о място.

На полуфинала „Нефтохимик“ ще играе срещу победителя от двойката „Монтана“ и „Левски“. Двата отбора записаха по една победа срещу съперника си и изходът от този четвъртфинал ще се решава в трети мач.

Мачът в София между бургаския отбор и ЦСКА бе изпълнен с мини-обрати във водачеството при резултата. Макар в първия мач в Бургас, столичани да бяха надиграни категорично, пред собствена публика показаха повече желание за победа. Мачът почти стигна до тайбрек. „Армейците“ взеха първия гейм, но не успяха да удържат атаките на „Нефтохимик“ в следващите части. В четвъртата ЦСКА водеше, но допусна изравняване, а после и загуба, което реши мача в полза на бургазлии.

Гостите бяха без капитана си Николай Николов, но диагоналът Николай Учиков и Юлиус Фиркал бяха топ реализаторите за успеха на „Нефтохимик“. Първият записа 17 точки, а вторият – 20. За ЦСКА най-резултатен бе Реда Хайкал – 33 точки.

Другият бургаски отбор – „Дея спорт“, изгуби в тежък сблъсък като гост на „Пирин“ (Разлог) с 3:1 (25:20, 19:25, 25:23, 25:14). Това бе вторият четвъртфинал между двата отбора. В първия, пред бургаска публика „Дея“ постигна успех с 3:1. Тъй като двата тима са с по една победа, трети мач ще реши кой ще отиде на полуфинал. Той ще се играе днес.

В Разлог домакините бяха по-силният отбор, който доминира почти през целия мач. „Дея“ имаше своя шанс след като успя да вземе втория гейм. В третия момчетата на Венцислав Симеонов успяха да наваксат сериозен аванс, но разлогчани успяха да вземат гейма. Четвъртият гейм бе катастрофален за бургазлии, които изостанаха с 14 точки от „Пирин“.

За домакините най-много точки реализира Спас Байрев – 22. Костадин Гаджанов добави 16. За „Дея“ Георги Петров се записа с 15 точки, а по 10 добавиха Тодор Вълчев и Денис Чавдаров.

Ако бургазлии успеят да победят „Пирин“ в третия мач, ги чака тежката задача – полуфинал срещу шампионите от „Хебър“.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Учени събират доказателства за престъпленията на руските войници срещу хората и природата
  28.03.2022 10:26      

Русия не може да избегне наказанието за агресия срещу Украйна и военни престъпления, какт