Сряда, 15 Юни 2022
    
Бизнес

Петко Кичев, брокер: Пазарът на имоти в момента е замрял

  16.03.2022 16:23  
Петко Кичев, брокер: Пазарът на имоти в момента е замрял

Дона МИТЕВА

Мит е това, което се говори, че украинците идват тук и купуват жилища. „По мои наблюдения пазарът е абсолютно замръзнал. Не съм чул някой да е продал, друг – купил. Руснаците имат проблеми още от пандемията с идването у нас.

Онези, които имаха някакви започнати сделки, и те са в застой, защото няма как от България да им бъдат прехвърлени парите. Те и преди събитията с Украйна им искаха една камара документи, но се справяхме някак си, докато сега е невъзможно“, коментира бургаският брокер.

По негови думи интерес за закупуване от страна на украинците, които бягат от военните действия, също няма. По-скоро се търсят апартаменти под наем.

В Бургас се говори, че в края на миналата година има осъществени сделки с криптовалута. Но те не са направени с руснаци.

„Лично аз не съм правил такава сделка, но знам, че има направени, но не с руснаци. А сега се дръпнаха и продавачите, и купувачите“, обяснява Кичев.

А това, което предлага пазарът, е много скъпо, казва той и дава пример – панел на над 40 години - 1100 евро на квадратен метър.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Безхаберие? На Морска гара  в Бургас всичко е спокойно
  16.03.2022 18:00      

Директорът на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Петя Първанова е заявила, че няма информация