Понеделник, 13 Юни 2022
    
Общество

Страните от ЕС замразяват активите на Роман Абрамович

  14.03.2022 17:50  
Страните от ЕС замразяват активите на Роман Абрамович

За днес са планирани допълнителни обсъждания на ограничителните мерки срещу руски бизнесмени.

Държавите-членки на Европейския съюз, се споразумяха да наложат санкции на руския бизнесмен Роман Абрамович заради ситуацията в Украйна. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източници.

Санкциите срещу Абрамович са били неофициално одобрени на среща на ЕС в неделя. Според Ройтерс, за днес са планирани допълнителни обсъждания на ограничителните мерки срещу руски бизнесмени.

Абрамович, който вече е включен в списъка на санкционираните лица в Обединеното кралство, е португалски гражданин. Това означава, че Лисабон може да се въздържи от замразяване на активите му и от налагане на забрана за пътуване.

По-рано вестник "Файненшъл таймс" се позова на източници, според които Абрамович е в списъка с 15 лица, срещу които се обмислят ограничителни мерки.

ЕС обмисля и допълнителни икономически санкции срещу руски държавни компании, работещи в авиационния и корабостроителния сектор. Според двама източници на вестника, запознати с обсъжданията на политиката на санкции, се обмислят забрана на рейтинга на руските банки, забрана на вноса на продукти от черни метали и на нови инвестиции в руския енергиен сектор, както и ограничения върху износа на луксозни стоки.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Средец
Инж. Живка Маврова: Средец се разраства във всички посоки
  13.03.2022 09:31      

ОУП предвижда разширяване на урбанизираната зона на града и индустриалните зони, както и