Четвъртък, 09 Юни 2022
    
Бизнес

Корнелия Нинова успокои: Има осигурени торове за тази година

  10.03.2022 17:03  
Корнелия Нинова успокои: Има осигурени торове за тази година

Има осигурени торове за тази година. Земеделските стопани да бъдат спокойни. Написа в профила си в социалната мрежа Корнелия Нинова, заместник министър-председател по икономиката и индустрията и министър на икономиката и индустрията.

„Днес се срещнах с ръководството на Агрополихим във Варна, за да успокоя земеделските производители.

Има напрежение и притеснение сред земеделските стопани във връзка с прекъснати или затруднени доставки на торове. Те се притесняват, че заради това няма да се приготвят за новата реколта тази година. Бих искала оттук и вече след срещата с  ръководството на Агрополихим на 200 % да ги уверя да бъдат спокойни. От ръководството разбрахме, че те имат суровини, работят на пълни обороти, могат да задоволят българския пазар, дори имат остатък за износ. Не са зависими от доставките на газ, защото работят в по-голямата си част с биомаса . Така че нека земеделските стопани да бъдат спокойни. Ще бъдат осигурени торове за реколтата през тази година“.

Веднага след поста на министър Нинова се появиха и коментари от страна на земеделците. Основно те бяха насочени към това каква ще е цената на торовете.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Министерският съвет: С още пари за зърно хлябът сигурен до 2023 г.
  09.03.2022 10:27      

С още пари за зърно хлябът сигурен до 2023 г. Кабинетът отпуска допълнителни пари за зърн