Сряда, 01 Юни 2022
    
Спорт

Отборите от областта записаха две равенства и загуба в Трета лига

  02.03.2022 17:23  
Отборите от областта записаха две равенства и загуба в Трета лига

Във Втора: „Созопол“ отстъпи на „Септември“ (Симитли)

 

Георги РУСИНОВ

 

Отборите от областта, подвизаващи се в Трета лига – Югоизток записаха две равенства и загуба в мачовете си от XIХ кръг на първенството.

Бургаският „Черноморец“ завърши наравно при гостуването си на „Загорец“. Двата отбора си вкараха по един гол за крайния резултат 1:1. Домакините поведоха още в началото на мача след 2 минути игра.

Макар да бяха по-активния отбор, „акулите“ не успяваха да стигнат до попадение. Това се случи в 30-ата минута. При този резултат двата тима се оттеглиха на почивката.

Натискът на „Черноморец“ продължи и през второто полувреме, но резултатът остана непроменен.

Нулево реми записаха пък футболистите на „Карнобат“. Те гостуваха на „Атлетик“ (Куклен), които изгубиха от „Несебър“ в миналия кръг. Карнобатлии играха добре, но не успяха да реализират нито едно от положенията си.

„Несебър“ изгуби от „Левски“ (Крумовград). Несебърлии също бяха гости в поредния кръг на Трета лига – Югоизток. На полувремето „делфините“ падаха с 2:0. Макар и през второто полувреме да опитаха да върнат попадение, това не се случи. „Левски“ успя да отбележи още един гол за крайното 3:0.

Така след мачовете в XIХ кръг на първенството в Трета лига – Югоизток „Черноморец“ запазва 4-тата си позиция. „Акулите“ са с 38 точки, на 9 от лидера „Левски“ (Крумовград). След загубата „Несебър“ е на 14-а позиция, с 19 точки. На 16-о място, със 17 точки е тимът на „Карнобат“.

В следващия кръг отборите от областта са домакини. Този път срещу лидера и претендент за класиране във Втора лига отбор на „Левски“ (Крумовград) ще се изправи „Карнобат“. „Черноморец“ посреща на свой терен „баските“ от Куклен, а „Несебър“ ще излезе срещу дублиращия отбор на „Берое“ (Стара Загора).

Единственият ни представител в професионалния футбол след като „Нефтохимик“ напусна Втора лига е „Созопол“. „Небесносините“ гостуваха на „Септември“ (Симитли) в мач от XXIV кръг на първенството.

Момчетата на Маргарит Димов загубиха с 2:1.

Любомир Граминов откри за домакините в 20-ата минута от двубоя. Малко след това, в 24-ата последва втори гол, дело на Наджиб Чибоут. Почетното попадение за „Созопол“ дойде в 75-ата минута, когато Яни Николов реализира.

„Созопол“ е на 11-о място в класирането, с актив от 27 точки. В следващия кръг „небесносините“ имат домакинство срещу „Янтра“ (Габрово).


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
 Иван Кирязов, туроператор: Всички санкции, не зависимо от кого са наложени, работят против туризма
  02.03.2022 17:25      

Дона МИТЕВА   Полската и Унгарските туристически борси започват към края на