Четвъртък, 26 Май 2022
    
Спорт

„Нефтохимик“ изгуби дербито с „Хебър“

  24.02.2022 16:53  
„Нефтохимик“ изгуби дербито с „Хебър“

Волейболистите на „Хебър“ (Пазарджик) продължават изключително успешно пътя си в СуперВолей при мъжете. Шампионите победиха като домакини „Нефтохимик 2010“ (Бургас) с 3:0 (26:24, 25:19, 25:17) в заключителен мач от петнадесети кръг на СуперВолей при мъжете.

С това шампионите продължават непобедени в елита, пише bgvolleyball.com. Пазарджиклии са лидери в таблицата с четиринадесет победи, мач по-малко, поради отложена среща със „Славия“ и актив 41 точки. От своя страна, бургазлии записаха трето поражение, като с четиринадесет успеха и 35 точки запазват трето място във временното класиране.

Домакините от Пазарджик бяха водени отново от помощник-треньора си Мартин Коста Бланко, след като Камило Плачи е в Италия за медицински процедури. За състава на гостите по една или друга страна отсъстваха Николай Учиков, Николай Колев и Тодор Димитров.

Битката между два от най-добрите отбори в първенството бе поредна доза емоции за пазарджишките фенове и всички приятели на волейбол, след двата сблъсъка от Шампионска лига, в които „Хебър“ зарадва почитателите с два успеха над белгийския първенец „Кнак“ (Рьозеларе)

Шампионите продължиха да носят положителни моменти, като преодоляха успешно и основен конкурент в елита. Така, въпреки отсъствието на старши треньора си, те запазват стабилност и продължават победния си ход.

Първият гейм бе най-оспорван, като гостите от Бургас изпуснаха реална възможност да го спечелят и да вземат психологическо предимство. След равностойност в края на гейма бургазлии поведоха с 24:22, но не успяха за затворят гейма. В решителните моменти „Хебър“ показа натрупания опит да излиза от такива ситуации. Сервисът и успеваемостта в атака бе в основата на обрата, като Якопо Масари сложи финалния акорд в гейма именно с ас.

В следващите две части „нефтохимиците“ продължиха да оказват съпротива, но отпорът им се удаваше до средата на геймовете. След това „Хебър“ отново наложи волята си и затвори мача с чиста победа.

Най-резултатен за „Хебър“ стана Брадли Гънтър с 18 точки (1 блок, 3 аса). Той бе избран и за Най-полезен играч (MVP) на мача. Тодор Алексиев (1 блок) и Якопо Масари (3 аса) добавиха по 14 точки за успеха.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Бургас Камено Мнения
Арх. Петър Статев: Не само това предприятие е разположено между две общини
  21.02.2022 17:44      

Георги РУСИНОВ   Председателят на Постоянната комисия по устройство на терит