Понеделник, 23 Май 2022
    
Бургас Камено Мнения

Арх. Петър Статев: Не само това предприятие е разположено между две общини

  21.02.2022 17:44  
Арх. Петър Статев: Не само това предприятие е разположено между две общини

Георги РУСИНОВ

 

Председателят на Постоянната комисия по устройство на територията към Общински съвет – Бургас арх. Петър Статев е на мнение, че и други фирми се намират на територията на две общини.

„Ние като комисия изтъкнахме доводи за неприемането на първата точка от докладната, защото в момента не само „Лукойл“, но и Летище Бургас се намира на територията на две общини – Бургас и Поморие. Така че няма никаква обосновка защо за „Лукойл“ трябва да е по-различно и да се отнемат 1500 декара от територията на община Бургас за сметка на община Камено и една община да придобие голяма територия“, посочи той.

Според арх. Статев искането е свързано с това да се улесни „Лукойл“.

„Така те ще оперират на територията само на една община. Естествено ще имат и по-ниски данъци. Местният данък „Отпадъци“ е по-различен и т.н. Чисто административно ще им е по-лесно да оперират само в една община“, каза още той.

Подобно мнение изказа и директорът на ОП „Общински имоти“ Живко Димитров по време на заседанието на Постоянната комисия по правни въпроси.

Най-вероятно арх. Статев ще бъде определен за член на комисията, която ще разглежда въпроса.

„Колегите от комисиите издигнаха моята кандидатура за участие в комисия, но нека да видим какво ще се реши в зала. Вече след решението на Общински съвет – Бургас, каквото и да е то, Община Камено ще бъдат уведомени. Ще се проведе среща“, обясни председателят на Комисията по устройство на територията.


Анкета

Ще дарите ли заплата за Украйна?


Резултати

Мнения

Бургас Камено Мнения
Арх. Петър Статев: Не само това предприятие е разположено между две общини
  21.02.2022 17:44      

Георги РУСИНОВ   Председателят на Постоянната комисия по устройство на терит