Четвъртък, 26 Май 2022
    
Спорт

„Черноморец“ и „Несебър“ стартираха с победи, „Карнобат“ – с достойна загуба

  24.02.2022 14:48  
„Черноморец“ и „Несебър“ стартираха с победи, „Карнобат“ – с достойна загуба

Георги РУСИНОВ

 

Футболното първенство и в Трета лига – Югоизток също бе подновено. Тук отборите от областта записаха две победи и една загуба.

„Черноморец“ победи като домакин тима на „Димитровград“ с минималното 1:0 в мач от 18-ия кръг в третодивизионния футбол.

На стадион „Черноморец“ „акулите“ имаха своите моменти през първото полувреме, но до гол така и не се стигна. Натискът продължи и през втората част, но голът дойде чак в 81-вата минута. Тогава Стоян Мантаров засече с глава центриране от корнер.

Надъханите за нови успехи „делфини“ от Несебър разгромиха като домакини отбора на „Атлетик“ (Куклен) с 4:1. Домакините получиха известна съпротива през първото полувреме, когато двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:1. Всичко обаче се реши категорично през втората част с 3 гола на несебърлии, за да се оформи крайният резултат.

Третият отбор от областта в лигата – „Карнобат“, отстъпи като домакин с 0:1 на летящия високо „Загорец“ (Нова Загора). Силно подмладената селекция на Георги Калоянов се представи на много добро ниво и даде заявка за подем в следващите срещи.

Предложената продукция от карнобатлии заслужава адмирации, имайки предвид, че опонент бе класен и доказал се отбор като „Загорец“.

Единственото попадение в мача бе дело на Пламен Иванов в 43-та минута, когато с глава реализира в мрежата на „Карнобат“.

Така след 18-ия кръг „Черноморец“ е на четвърто място, с актив от 37 точки на 3 от третия „Загорец“ (Нова Загора). „Несебър“ продължава да се изкачва в класирането и заема 14 позиция, с натрупани 19 точки. „Карнобат“ е на 16 място с толкова точки. Карнобатлии са на 6 точки от последния – дублиращия състав на „Локомотив“ (Пловдив).


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Бургас Камено Мнения
Арх. Петър Статев: Не само това предприятие е разположено между две общини
  21.02.2022 17:44      

Георги РУСИНОВ   Председателят на Постоянната комисия по устройство на терит