Петък, 29 Апр 2022
    
Бургас Мнения

Проф. Севдалина Турманова: Поискали сме обяснение от фирмата за сривовете в електронната платформа

  28.01.2022 15:19  
 Проф. Севдалина Турманова:  Поискали сме обяснение от фирмата за сривовете в електронната платформа

Силвия ШАТЪРОВА

Поискала съм писмено становище от фирмата „Контракс“ за он лайн заседанието, както и очаквам отговор от тях. На последната сесия на три пъти давахме почивка, за да се остранят проблемите, заяви председателят на ОбС-проф. Севдалина Турманова. На фирмата са предоставени всички условия и параметри за интернет връзка и работа на съветници от различни устройства и места, допълни още тя, като очакват обяснение за причините за лошото техническо обезпечаване. На 2 февруари ще бъде направена проба за работа през друга он лайн платформа-„Зуум“. Проф. Турманова каза още, че ситуацията със сривовете в електронната платформа на последното заседание наистина е неприятна.

Председателски съвет е взел решение  януарското заседание да бъде свикано непресъствено като са се позовал на заповедта на министъра на здравеопазването и  на шефа на РЗИ-Бургас  за пандемичната обстановка в страната.

Според нея ако ситуацията с ковид в страната позволи съветниците ще се върнат на работа с проверка за зелен сертификат, зала „Бойчо Бръзнов“ обаче е твърде огромна и студена. Съветниците от СЕК настояват имено там да се провеждат за напред заседанията при отстояние между тях.

Това, че  съветници твърдят, че има подменен вот тя коментира, че все още те не са видели официалния протокол, който трябва да излезе  и да бъде предоставен на Областна управа. „Те се позовявт на база архив, а не на протокол, в него всичко ще е отразено. Очаквам от областния управител Стойко Танков да вземе решение, в Областна управа  работят прекрасни юристи“, заяви проф. Турманова


Анкета

Ще дарите ли заплата за Украйна?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
 Проф. Севдалина Турманова:  Поискали сме обяснение от фирмата за сривовете в електронната платформа
  28.01.2022 15:19      

Силвия ШАТЪРОВА Поискала съм писмено становище от фирмата „Контракс“ за он ла