Понеделник, 18 Апр 2022
    
Бургас Общество

Внимание: Бургаски родители зоват за отмяна на решението на Областния щаб

  17.01.2022 13:37  
Внимание: Бургаски родители зоват за отмяна на решението на Областния щаб

Масово ученици са под карантина

Болни учители са между живота и смъртта

 

 

Моника ИЛИЕВА

 

 

Бургаски родители зоват за отмяна на решението на Областния кризисен щаб, но в частта му за присъствено обучение в училище. Това пише в сигнал до редакционната ни поща. Причината е, че родители стават свидетели на непрекъснато заразяващи се паралелки в училища в града. На свой ред заразата се пренася вкъщи и потърпевши са цели фамилии.

Ето и пълния текст на писмото:

"Здравейте!

Тук искам да изразя мнение относно последното решение на бургаските управници за продължаване на присъствените занятия в Бургаска област. Смятам, че е до такава степен неадекватно от тяхна страна, че към дадения момент излага на риск здравето, както на ученици, така и на учители, а и също на целия училищен персонал. Много често има карантинирани класове и половината от учениците са под карантина. Заразяват и близките си. Също така има много учители, които са болни и положението им е на живот и смърт.

Във връзка с това бих искала да помоля за отменяне на това решение за доброто и здравето както на нас, така и на нашите близки."

По данни на РЗИ-Бургас през уикенда в областта още 220 ученици и 12 учители са се заразили с Ковид-19. Те са част от общо 958 случая на новорегистрирани с коронавирус.

Бургаски родител: Гимназисти масово се заразяват с Омикрон в клас

Припомняме, че във връзка с усложнената епидемична обстановка в област Бургас се проведе онлайн заседание на Областния съвет по здравеопазване. Издадена е заповед, с която от петък се преустанови плановият прием и операции в болниците в  област Бургас. Започнаха и проверки за спазване на  противоепидемични мерки в общината. Въпреки това присъствените занятия остават и здравите ученици ще завършат първия учебен срок в клас.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Инж. Христин Илиев: Замразяването на цените на парното е грешка
  15.01.2022 16:07      

ТЕЦ-ът трупа загуби заради повишението на газта, ще иска помощ от държавата