Неделя, 10 Апр 2022
    
Любопитно

Циклон ни носи дъжд и сняг

  09.01.2022 08:54  
Циклон ни носи дъжд и сняг

Риск от разливи по реките, свлачища и снежни преспи

 

Последният ден от седмицата ще е облачен, с валежи на много места в страната, но най-вече в централните и западните райони. По-значителни ще са в часовете следобед и вечерта. В отделни точки в Северозападна България не е изключено на моменти дъждът да се примесва с мокър сняг. Силен вятър не се очаква, но дневните температури няма да превишават интервала между 4 и 10 градуса.

В планините валежите ще са от сняг над 1300-1400 метра и от дъжд под тази граница. Температурите в топлата част на денонощието - от минус 1 градус по най-високите части до плюс 3-4 в ниските планински масиви.

Предвид развитието на преминаващия над Гърция средиземноморски циклон, през нощта и в понеделник валежите ще са по-напоителни и ще обхванат почти цялата страна. Постепенно в западната половина на страната дъждът ще се обръща в сняг. Ще се усилва и вятърът. Температурите в най-топлата част на денонощието ще останат с леки колебания в интервала 4-9 градуса.

По-значителни количества сняг ще паднат във вторник, когато температурите ще се понижат още малко. Към сряда сутринта нова снежна покривка ще се образува в Западна и Северна България. Изчисленията на метеорологичните модели допускат тя да е между 5 и 10 сантиметра в ниското и над 30-40 сантиметра в Рило-Родопския масив и на места в Стара планина.

Източник: Нова ТВ


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Бургас Мнения
Местни икономисти с прогноза за 2022 и скока на цените
  09.01.2022 17:39      

Георги РУСИНОВ   „Черноморски фар“ потърси мнението на двама от