Сряда, 13 Апр 2022
    
Общество

ГЕРБ иска изслушване на социалния министър заради пенсиите

  09.01.2022 11:17  
ГЕРБ иска изслушване на социалния министър заради пенсиите

Според партията има категорично изтичане на данни от БУЛСТАТ

 

От ГЕРБ ще поискат изслушване на министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков в Народното събрание. Настояването им е свързано с пенсиите, като ще настояват да научат каква е причината, поради която част от пенсионерите са останали по думите им „ощетени”.

„С компенсациите може да стане допълнително объркване през февруари”, алармира бившият социален министър Деница Сачева на брифинг на партията днес. Тя посочи, че за да бъдат реални компенсации на доходите трябва да продължат до 1 юли.

„Темата изисква изключителна компетентност и не може да продължава да бъде политическа дъвка. Господин Василев, Гьоков и Радев трябва да отговарят какво се случи с българските пенсионери и защо те се чувстват излъгани”, добави Сачева.

Десислава Атанасова коментира информацията за изтичане на лични данни от регистъра БУЛСТАТ. „Единият министър, този на правосъдието, твърди, че теч няма, а другият твърди, че е имало, но това не е голям проблем”, заяви тя.

Атанасова посочи, че самата тя, Томислав Дончев, както и други политици са с изтекли лични данни. „За информацията, която регистър БУЛСТАТ съдържа, е ясно, че е предоставена доброволно. Но могат ли да идентифицират мен с трите ми имена, ЕГН, адрес, телефон - могат. Тоест, има теч на лични данни”, категоричен е председателят на ПГ на ГЕРБ. 

Депутатът определи думите, че нищо не се е случило и 300 000 българи не са застрашени като категорична лъжа. „Хубаво е, че имаме министър на електронното управление, хубаво е, че министър Йорданова осъзна за редица проблеми в подчинените ѝ агенции”, допълни тя и попита какво е предприето по темата.

„Следва да се уточни допуснат ли е пробив в защитата на личните данни на над 300 000 души със свободни професии от регистър БУЛСТАТ. Според нас - да, категорично”, каза още Атанасова. 

Източник: Нова ТВ


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Бургас Мнения
Местни икономисти с прогноза за 2022 и скока на цените
  09.01.2022 17:39      

Георги РУСИНОВ   „Черноморски фар“ потърси мнението на двама от