Понеделник, 04 Апр 2022
    
Мнения Общество

Борисов с критики към правителството за липсата на план за възстановяване и цените на газа

  03.01.2022 12:40  
Борисов с критики към правителството за липсата на план за възстановяване и цените на газа

За последния месец новото правителство е похарчило 9 млрд. лв, рекорден харч, посочиха от ГЕРБ на извънреден брифинг в централата си. Защо декември 2021 г. 4,64 млрд. лв. са похарчени от фискалния резерв, попитаха от партията на Бойко Борисов. Негативен рекорд е дефицитът на държавата и недоброто планиране на държавните средства.

"2021 г. 4 млрд. лв. рекорден дефицит. 2017 г. правителството на ГЕРБ имаше излишък от почти 1 млрд. лв. След това по-доброто планиране доведе до балансиран бюджет. Отговорите на Василев и Петков са нужни тук. Хората обедняват при тази галопираща инфлация", заяви депутатът Александър Иванов.

Икономистът от ГЕРБ Димитър Луджев е категоричен, че: "Ако погледнем в магазините какво се случва ще видим дали е 7,3% или много повече.Дойде четворната коалиция и достигнахме до двуцифрени нива на инфлацията".

„Ако имам някакъв упрек към колегите, не е защото играят шах, а защото времето на пиара мина. Десет-единадесет месеца вече минаха и те бяха управляващи. Не можеше да не направят за това време компенсиращи мерки. Аз твърдя, че след приказките си по нас, тези хора няма да построят нищо. Защото по цените на скъпия метал ще ги питаме защо подписваха скъпи договори и защо спряха евтините? Пътят към Белград щеше да е готов", каза Борисов. Борисов попита защо все още нямаме план за възстановяване. Като лъжа към пенсионерите нарече обещанието, че ще получат 120 лв. към пенсиите, а получиха 60.

Всички топлофикации на газ са пред фалит, посочи Делян Добрев, след като за януари цената на газа достигна 133,41 лв., през февруари до май 2021 г. е бил около 30 лв. Ситуацията е подобна с бензин, дизел, пропан бутан. Добрев посочи, че е разбрал, че за нов шеф на КЕВР от "ПП" готвят депутата икономист Венко Сабрутев. Той обясни, че се работи по развалянето на договора между Булгаргаз и Азербайджан за газ, за да може да се сключат договори с частни дружества.

Пълното съдържание на брифинга, проследете тук.

 

Редактор: Моника ИЛИЕВА


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Борисов с критики към правителството за липсата на план за възстановяване и цените на газа
  03.01.2022 12:40      

За последния месец новото правителство е похарчило 9 млрд. лв, рекорден харч, посочиха от ГЕРБ на