Събота, 17 Сеп 2022
    
Бургас Общество

Спаси елхата, ето как го правят в Бургаско

  03.01.2022 11:45  
Спаси елхата, ето как го правят в Бургаско

Коледните празници приключиха и идва време да приберем елхата. И въпреки, че много хора днес използват изкуствени дръвчета, не липсват и такива, които предпочетоха живата елха. Какво да направим с нея обаче след празниците?

Престоят на живите елхи у дома не трябва да продължи дълго, защото те трябва да са навън на студено и да са в покой, обясни Владимир Димитров от сдружение "Зелена Странджа".

Градинката в парка до училище "Братя Миладинови" в Бургас е залесена с коледни елхи. Идеята е на сдружение "Зелена Странджа".

Много е важен изборът на място, където да се посади коледното дръвче, подчерта Владимир Димитров.

"Ако се избере място в града, то трябва да бъде съгласувано със съответната Община. Това са дървесни видове, които стават с големи размери и трябва да се съобрази под земята да има достатъчно почва, да няма канали и кабели. Над дръвчето не трябва да има кабели. В близост не трябва да има сгради, обясни Владимир Димитров от сдружение "Зелена Странджа".

В събота в двора на училището в кв. "Меден рудник" ще бъде проведена залесителна акция и всеки гражданин, който има жива елха, може да се включи, да донесе дръвчето и да му даде нов живот. Акция ще има и в петък в детската градина в Поморие.

Източник: БНТ


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата