Неделя, 23 Яну 2022
    
Карнобат

За храма в Добриново: Дарителската кампания набира средства

  03.01.2022 09:45  
За храма в Добриново: Дарителската кампания набира средства

Продължава кампанията за набиране на средства за ремонт на покрива на старата църква в карнобатското с. Добриново. Заради поскъпването на строителните материали необходимите средства са тройно повече, информира БНР-Бургас.

"Кампанията започна преди година, развива се много добре. Вече имаме в сметката  26 хиляди лева.Тайничко се надявах тези пари да стигнат, за да можем поне да покрием самата църква, защото тя е в изключително лошо състояние, но за съжаление са крайно недостатъчни средствата.Наскоро направихме калкулация  и поради факта, че има инфлация и всичко се е вдигнало, строителните материали вече са по три, са необходими още около 70 хиляди лева", посочи кметският наместник Иван Линов.   

От думите му стана ясно, че преди години в църквата е имало много икони, които обаче са изчезнали. Останали само 8-9, които се намират в музея в гр. Карнобат. Ако храмът бъде възстановен, те ще се върнат на предишното си място. Трудно обаче ще бъде да се осигури за постоянно свещеник. „Имам уверението, че ако храмът бъде възстановен, свещеник ще идва периодично. Много е важна вярата. Тя ни крепи и ни обединява“, допълни Иван Линов.

Ако искате да се включите в кампанията: 

Банкова сметка: IBAN BG32STSA93000027805437

BIC STBGSFSA

Църква Св. Димитрий

Източник: БНР-Бургас


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя
  22.01.2022 11:31      

В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще отстоявам суверенитета, закона сигур