Четвъртък, 10 Мар 2022
    
Бургас

Лодкостоянката в Ченгенето вече има понтони

  09.12.2021 12:00  
Лодкостоянката в Ченгенето вече има понтони

Новата лодкостоянка в Ченгене скеле вече е оборудвана със специални понтони, които позволяват акостирането  и домуването на  повече плавателни съдове.

Механизмът за закрепването им позволява те да бъдат местени без усилия и повторно монтирани навсякъде по кея. Понтоните подобряват условията и безопасно функциониране на пристана и съхранението на плавателните съдове.

За изпълнението на заложените дейности по оборудването на кея бяха доставени и монтирани обезопасителни съоръжения (фендери), чиято цел е да поемат ударите на плавателните съдове в доковете и така да се избегне повреждането им.

Предстои изграждане на ремонтна работилница за рибарски лодки. Тя ще обслужва покритата лодкостоянка и плавателните съдове.

Доставянето и монтирането на новите понтони е част от дейностите по изпълнение на Проект "Подобряване на безопасността и условия на труд на рибарите чрез инвестиции в "Специализиран пристанищен обект за обслужване на непромишлен риболов - място за временно укритие на риболовни кораби (покрита лодкостоянка) в акваторията западно от м. Рибарско пристанище (бивша местност . Ченгене скеле), Община Бургас".

 


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов с емоционални думи към бургазлии за Никулден
  06.12.2021 08:00      

Скъпи съграждани, Ето че идва краят на още една година от историята на съвременен Бургас.