Вторник, 27 Сеп 2022
    
Бургас Мнения

Кметът Димитър Николов с емоционални думи към бургазлии за Никулден

  06.12.2021 08:00  
Кметът Димитър Николов с емоционални думи към бургазлии за Никулден

Скъпи съграждани,

Ето че идва краят на още една година от историята на съвременен Бургас. Тя започна с огромни притеснения, пренатоварени болници, тревоги и за здравето, и за икономическата стабилност на домакинствата. Година втора от новата Ковид ера.

Но не се отчаяхме! Появи се надежда, че ще си върнем стария начин на живот.

Ако трябва да определя истинските герои на годината, то за мен това са лекарите. Но също така и всички тихи, достойни, неизвестни за широката публика хора, които преодоляваха с упоритост трудностите, изпълняваха със сърце професионалните си задължения, помагаха безкористно на близки и непознати. Учителите, учениците, социалните работници, хората от малкия бизнес.

Годината беше трудна за всички, но не липсваха и добрите новини. Донесоха ни ги преди всичко хората на изкуството, на спорта, талантливите бургаски ученици. Те ни доказаха, че мечтите се сбъдват със смелост и вяра в себе си. Българският химн и името Бургас се чуха многократно извън пределите на страната ни.

След трудната зима дойде красивата бургаска пролет, а след нея лятото. Уникалното бургаско лято… Въпреки всички проблеми и трудности, имахме най-успешната си туристическа година от десетилетия насам. А бургаският бизнес се погрижи гостите ни да бъдат посрещнати, настанени, нахранени, да прекарат по интересен и запомнящ се начин времето си тук.

Въпреки постоянното присъствие на К-19 около нас, и тази година в града и общината продължиха да отварят врати нови предприятия. Надявам се да стават все повече.

Насладихме се на една топла и мека бургаска есен. А след нея винаги идва 6 декември – Никулден – любимият ни празник. После е Коледа. А след нея… След нея ние ще сме силни, за да посрещнем всяко ново предизвикателство. Защото декември е месецът, в който бургазлии се зареждат с положителна енергия – от празничната атмосфера, от времето, прекарано с любими хора, от прясната вкусна риба в този силен за рибарите сезон, от благословията на нашия закрилник Свети Никола.

Така че, скъпи бургазлии,  желая Ви честит Никулден и в аванс весела и светла Коледа!

Бъдете здрави! Обичайте, уважавайте и пазете себе си, но и останалите членове на нашата общност! Вярвайте в доброто и правете добро! Подкрепяйте децата, хората в неравностойно положение, талантите на нашия град! Самоусъвършенствайте се! Бъдете оптимисти!

Честит Никулден!


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати