Вторник, 08 Мар 2022
    
Карнобат

Три дни ваканция за учениците от карнобатското училище, което горя

  07.12.2021 10:45  
Три дни ваканция за учениците от карнобатското училище, което горя

Дона МИТЕВА

В тридневна ваканция, със заповед на кмета на Карнобат Георги Димитров, са учениците от училище „Петко Р. Славейков“, заради снощния пожар, който унищожи ел.таблото на основната сграда и физкултурния салон.

„Общинска дирекция по строителство оглежда щетите от пожара в момента. Други наши служители са там пък за да отделят железните конструкции,  за да може на по-късен етап да ги предадем на вторични суровини. Голяма част от пелетите, които се съхраняваха в съседното помещение на склад също са годни – и те се разчстват“, обясни кметът на Карнобат Георги Димитров. Той благодари на пожарните в Карнобат и Айтос, които са се отзовали на сигнала за пожара и са действали бързо и професионално. „Момчетата се справиха с овладяването на огъня. Имаше големи притеснения, защото съвсем на близо, буквално на десетина метра има къщи“, каза кметът.

Надеждата е, че в близките три дни ще може да се възстанови електричеството на основната сграда и децата ще се върнат в клас.

На по-късен етап, по думите на кмета, ще се направи проект и ще се кандидатства за финансиране от Комисията по бедствия и аварии.

Все още няма официално становище какво е предизвикало пожара. Основните версии са, че външни кабели са се удряли в павилиона или пък искра от заварка от бригада, която е работила до 16.00 часа на Никулден там.

„Не бързаме със заключенията. Сега основно усилията са насочени към възстановяване на ел.захранването на основната сграда на училището и обезопасяване на опожарената“, заключи Димитров.


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов с емоционални думи към бургазлии за Никулден
  06.12.2021 08:00      

Скъпи съграждани, Ето че идва краят на още една година от историята на съвременен Бургас.