Сряда, 19 Яну 2022
    
Общество Созопол

Кметът на Созопол: Има много неизвестни около Алепу

  30.11.2021 17:54  
Кметът на Созопол: Има много неизвестни около Алепу

Моника ИЛИЕВА

 

 

Подпорната стена на Алепу, традиционно гореща тема, надхвърлила отдавна пределите на местната община, не бе подмината на сесията на Созопол днес. Съветникът от местния парламент Илиян Стефанов поиска да разбере има ли развитие по казуса и каква е позицията  на общинска администрация.

„Ще защитавам интересите на община Созопол, 100 %-во. Водещ е ефекта от събарянето върху околната среда“, заяви кметът на града Тихомир Янакиев.

На този етап не може да се каже какво ще се случи, ако стената бъде съборена, теренът е свлачищен, стана ясно от думите на Галина Георгиева, експерт в Община Созопол. „Стената е въведена в експлоатация от РДНСК. Тя изпълнява дейността си към момента. Т.е., първият етап от проекта е завършен. Рано е Община Созопол да каже какво ще се прави с Алепу, има много неизвестни“, акцентира тя.

Решението на съда по казуса е ясно, обществеността го знае. „Направена е  голяма инвестиция и за много милиони. Накъде ще насочи претенциите си инвеститорът, към държавата или общината. В изчаквателна позиция сме“ допълни кметът Янакиев.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Инж. Христин Илиев: Замразяването на цените на парното е грешка
  15.01.2022 16:07      

ТЕЦ-ът трупа загуби заради повишението на газта, ще иска помощ от държавата