Вторник, 01 Мар 2022
    
Общество Созопол

Кметът на Созопол: Има много неизвестни около Алепу

  30.11.2021 17:54  
Кметът на Созопол: Има много неизвестни около Алепу

Моника ИЛИЕВА

 

 

Подпорната стена на Алепу, традиционно гореща тема, надхвърлила отдавна пределите на местната община, не бе подмината на сесията на Созопол днес. Съветникът от местния парламент Илиян Стефанов поиска да разбере има ли развитие по казуса и каква е позицията  на общинска администрация.

„Ще защитавам интересите на община Созопол, 100 %-во. Водещ е ефекта от събарянето върху околната среда“, заяви кметът на града Тихомир Янакиев.

На този етап не може да се каже какво ще се случи, ако стената бъде съборена, теренът е свлачищен, стана ясно от думите на Галина Георгиева, експерт в Община Созопол. „Стената е въведена в експлоатация от РДНСК. Тя изпълнява дейността си към момента. Т.е., първият етап от проекта е завършен. Рано е Община Созопол да каже какво ще се прави с Алепу, има много неизвестни“, акцентира тя.

Решението на съда по казуса е ясно, обществеността го знае. „Направена е  голяма инвестиция и за много милиони. Накъде ще насочи претенциите си инвеститорът, към държавата или общината. В изчаквателна позиция сме“ допълни кметът Янакиев.

 


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Данаил Георгиев, бивш депутат: Правата на българите в Северна Македония са червената линия, която не трябва да се пресича
  30.11.2021 13:02      

„Отстъпихме достатъчно, от тук нататък топката е в тяхното поле“, заяви още т