Вторник, 01 Мар 2022
    
Бургас

КТК „Ченгене скеле“ с престижна награда

  30.11.2021 11:49  
КТК „Ченгене скеле“  с престижна награда

Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ спечели една от Българските Архитектурни Награди’21. Тя е за атрактивните сгради с етнографските експозиции. Журито отличи със специален приз проекта, възложен от Община Бургас и сътворен от архитектурно студио „Мото“, а автор на дизайна на музейните експозиции е известният бургаски творец Венелин Шурелов. Изпълнител на строителството е „Планекс инфраструктура“ ЕООД.

Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ е ново публично пространство, разположено в непосредствена близост до едноименното рибарско селище. Той отвори врати през лятото на тази година и само за няколко месеца се превърна в една от най-търсените дестинации за жителите и гостите на Бургас. Там има какво да разгледате, какво да хапнете, какво да научите. Как се стига дотам и какви събития предстоят в комплекса, както и друга полезна информация, можете да откриете тук: https://www.facebook.com/chengeneskele/.

Именно добрата концептуална и архитектурна връзка на етнографските къщи и селището е основният мотив на журито за връчване на отличието, което е първо за комплекса, откакто беше изграден и въведен в експлоатация преди няколко месеца.


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Данаил Георгиев, бивш депутат: Правата на българите в Северна Македония са червената линия, която не трябва да се пресича
  30.11.2021 13:02      

„Отстъпихме достатъчно, от тук нататък топката е в тяхното поле“, заяви още т