Вторник, 01 Мар 2022
    
Царево

Импийчмънт за съветника Пейчев в Царево, колеги му искат оставката

  30.11.2021 16:57  
Импийчмънт за съветника Пейчев в Царево,  колеги му искат оставката
Спрете с популизма, обърна се от трибуната кметът Георги Лапчев, визирайки отново, че се отваря темата за ОУП-а на Царево, който е една от болните теми на общината през последните 20 години

Силвия ШАТЪРОВА

Общински съветници от Царево поискаха оставката на своя колега Емил Пейчев в специална декарация днес на заседание на местния парламент. Декларацията бе прочетена от Даниел Николов от ГЕРБ и в нея се казва, че Пейчев с множеството си сигнали до Специализирана прокуратура МРРБ и КПКОНПИ нарушава имиджа на общината. На проверки от КПКОНПИ вече са подлагани председателят на местния парламент, заместник-кметът, съветници.

Проверките завършват с резолюция, че няма нарушения.

"Погазва всички морални и етични норми, преследвайки свои собствени цели", казват колегите на Емил Пейчев. Самият Пейчев не присъства на заседанието на местния парламент, в негова защита се обявиха двама от съветниците -Станислав Добрев и арх. Димитър Гочев от БСП. Те нарекоха декларацията и дебата по нея народен съд, защото е в отсъствието на Пейчев.

Действията му са вредни за общината,  защото той спря и проекта за болницата. Седем години ходихме по мъките, аз искам в края на мандата да ходя с гордо вдигната глава, затова ще подкрепя декларацията“, заяви Стела Кюмюрджиева от ГЕРБ.

„Има твърде абстрактни жалби, всички те завършват със заключението, че няма престъпления. Тази глупост трябва да престане. Поставяме червени линии,  скандализираме обществото, вече щяхме да строим болницата“, заяви пред съветниците кметът Георги Лапчев. Той бе категоричен, че каквото и да му коства- болница ще има. „Така не се прави. Битките се водят от трибуната“, допълни още Лапчев и прозова: „Популизмът върви в последните години, но спрете с него“.

Пейчев бе кандидат от Продължаваме промяната  на последния вот, преди това бе от Гергьовден.

 

 


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Данаил Георгиев, бивш депутат: Правата на българите в Северна Македония са червената линия, която не трябва да се пресича
  30.11.2021 13:02      

„Отстъпихме достатъчно, от тук нататък топката е в тяхното поле“, заяви още т